Rouskuvan jyväistä porkkanasalaattia voi rikastaa tofulla, fetajuustolla tai härkiksellä.
Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4 annosta
Kasvis
Ainekset
Porkkana-jyväsalaatti:
250 g
porkkanoita
200 g
siitakesieniä
2
salottisipulia
2 rkl
voita
2 ½ dl
4-viljan jyviä (Myllärin)
2 ½ dl
vettä
1 tl
suolaa
1
appelsiini
2 rkl
oliiviöljyä
50 g
rucolasalaattia
3 rkl
hienonnettua lehtipersiljaa ja tilliä
Tahini-jogurttikastike:
2 dl
kreikkalaista jogurttia
2 rkl
sitruunamehua
2 rkl
oliiviöljyä
1 ½ rkl
tahinikastiketta
Valmistusohje
Porkkana-jyväsalaatti tehdään helposti näin:
1. Porkkana-jyväsalaatti valmistuu näin. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kiehauta desi vettä paistinpannulla ja lisää joukkoon porkkanat. Peitä kannella ja anna kiehua 3 minuuttia. Poista kansi ja keitä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Nosta porkkanat syrjään. Puhdista ja viipaloi siitakesienet. Paahda pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Kuori ja paloittele salottisipulit, lisää ne pannulle voin ja porkkana viipaleiden kanssa. Paista, kunnes sipulit pehmenevät ja kasvikset saavat hieman väriä.
2. Keitä jyvät pakkauksen ohjeen mukaan kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja anna valua. Kaada kulhoon ja raasta joukkoon huolella pestyn appelsiinin kuori ja purista joukkoon appelsiini mehu. Lisää oliiviöljy, rucolasalaatti ja hienonnetut yrtit.
3. Sekoita kastikkeen ainekset huolella. Sekoita jyväsalaatin joukkoon porkkanasieniseos. Sekoita porkkana-jyväsalaatti ja tarjoile tahinikastikkeen kera.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkana-jyväsalaatti ja tahini-jogurttikastike