Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkana-jyväsalaatti ja tahini-jogurttikastike

Rouskuvan jyväistä porkka­nasalaattia voi rikastaa tofulla, fetajuustolla tai härkiksellä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Porkkana-jyväsalaatti:

  • 250 g porkkanoita
  • 200 g siitakesieniä
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 2 ½ dl 4-viljan jyviä (Myllärin)
  • 2 ½ dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 appelsiini
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 50 g rucolasalaattia
  • 3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa ja tilliä

Tahini-jogurttikastike:

  • 2 dl kreikkalaista jogurttia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ rkl tahinikastiketta

Valmistusohje

Porkkana-jyväsalaatti tehdään helposti näin:

1. Porkkana-jyväsalaatti valmistuu näin. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kie­hauta desi vettä paistinpannulla ja lisää joukkoon porkkanat. Peitä kannella ja anna kiehua 3 minuuttia. Poista kansi ja keitä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Nosta porkkanat syrjään. Puhdista ja viipaloi siita­kesienet. Paahda pannulla, kunnes ylimääräinen neste on haihtu­nut. Kuori ja paloittele salottisipulit, lisää ne pannulle voin ja porkkana­ viipaleiden kanssa. Paista, kun­nes sipulit pehmene­vät ja kasvikset saavat hieman väriä.

2. Keitä jyvät pakkauksen oh­jeen mukaan kiehu­vassa suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele kylmällä vedellä ja anna valua. Kaada kulhoon ja raasta joukkoon huolella pestyn appelsiinin kuori ja purista joukkoon appelsiini­ mehu. Lisää oliiviöljy, rucolasalaatti ja hienonnetut yrtit.

3. Sekoita kastikkeen ainekset huo­lella. Sekoita jyväsalaatin joukkoon porkkana­sieniseos. Sekoita porkkana-jyväsalaatti ja tarjoile tahinikastikkeen kera.

porkkana-jyväsalaatti
Paahdetuista porkkanoista ja ateriajyvistä kootun salaatin voi halutessaan rikastaa tofulla tai härkiksellä. Kuva: Pekka Holmström

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/18.

Maista myös näitä jyväisiä salaatteja:

buddha bowl

Buddha bowl – kvinoaa ja sesongin makuja

Lounaskulho

Lounaskulhossa broileria ja kasviksia

kasvis-bulgursalaatti

Kasvis-bulgursalaatti

Ruoka.fi: Vege-poke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkana-jyväsalaatti ja tahini-jogurttikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.