Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Porkkana-keltajuuri-vuohenjuustokeitto

Ainekset

Lisää kauppalistalle
350 g porkkanoita
150 g keltajuurta
8-10 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
1 punasipuli
1 rkl rypsiöljyä
200 g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl kermaa
noin 0,5 tl mustapippuria
1-1,5 tl basilikaa
(suolaa)
hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Hienonna kuorittu sipuli ja kuullota
se ison kattilan pohjalla öljytilkassa.
Lisää kattilaan vesi ja kasvisfondi,
kiehauta.

2. Kuori ja paloittele juurekset
pieniksi ja lisää ne kattilaan. Keitä,
kunnes kasvikset tuntuvat pehmeiltä.
Soseuta keitto monitoimikoneessa
tai sauvasekoittimella.

3. Lisää joukkoon vuohenjuusto ja
anna sulaa. Lisää joukkoon myös
kerma. Jos keitto tuntuu liian paksulta,
lisää vettä tai kermaa.

4. Kuumenna keitto, mausta
mustapippurilla ja basilikalla.
Ripota keiton pinnalle persiljaa.

Ohje: Sari Nieminen

Avainsanat

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Porkkana-keltajuuri-vuohenjuustokeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X