Porkkanacurd
Porkkanacurd on ihanan talvinen tahna, jossa yhdistyvät porkkanan ja appelsiinin viehättävät aromit. Tahna sopii niin leivontaan kuin rapean paahtoleivän päälle.
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 1 dl porkkanamehua
- ½ dl vastapuristettua appelsiinimehua
- 1 ½ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1 kananmunankeltuainen
- 100 g voita
- 1 appelsiinin raastettu kuori
Valmistusohje
- Kuumenna kattilassa porkkana- ja appelsiinimehu sekä sokeri kiehumispisteeseen.
- Vatkaa kananmunat ja keltuainen kevyesti kulhossa ja kaada joukkoon kuuma mehu-sokeriliemi. Valuta seos takaisin kattilaan ja anna seoksen kiehua kohtalaisella lämmöllä noin 15 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos kunnolla paksuuntuu.
- Vatkaa huolella lopuksi joukkoon paloiteltu voi. Mausta tahna appelsiinin kuoriraasteella.
- Purkita kuuma tahna puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet heti. Anna purkkien jäähtyä ja säilö kylmässä.
Valmiin porkkanacurdin määrä on noin 5 desilitraa.
Kokeile myös näitä reseptejä: Himahella: Lingonberry Curd eli puolukkatahna Lemon Curd -sitruunatahna Ruoka.fi: Karpalohilloke
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkanacurd