Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porkkanacurd

Porkkanacurd on ihanan talvinen tahna, jossa yhdistyvät porkkanan ja appelsiinin viehättävät aromit. Tahna sopii niin leivontaan kuin rapean paahtoleivän päälle.

Ainekset

  • 1 dl porkkanamehua
  • ½ dl vastapuristettua appelsiinimehua
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 100 g voita
  • 1 appelsiinin raastettu kuori

Valmistusohje

  1. Kuumenna kattilassa porkkana- ja appelsiinimehu sekä sokeri kiehumispisteeseen.
  2. Vatkaa kananmunat ja keltuainen kevyesti kulhossa ja kaada joukkoon kuuma mehu-sokeriliemi. Valuta seos takaisin kattilaan ja anna seoksen kiehua kohtalaisella lämmöllä noin 15 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos kunnolla paksuuntuu.
  3. Vatkaa huolella lopuksi joukkoon paloiteltu voi. Mausta tahna appelsiinin kuoriraasteella.
  4. Purkita kuuma tahna puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje kannet heti. Anna purkkien jäähtyä ja säilö kylmässä.

Valmiin porkkanacurdin määrä on noin 5 desilitraa.

Kokeile myös näitä reseptejä: Himahella: Lingonberry Curd eli puolukkatahna Lemon Curd -sitruunatahna Ruoka.fi: Karpalohilloke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porkkanacurd

Sinun täytyy kommentoidaksesi.