Porkkanakeitto ja piparjuurikastike
Porkkanakeitto ja piparjuurikastike lämmittävät syyspäivänä. Leikittele kasvisten väreillä ja valmista porkkanakeitto vaikkapa violeteista porkkanoista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Porkkanakeitto
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 2 cm:n pala tuoretta inkivääriä
- 500 g violettia porkkanaa
- 200 g jauhoista perunaa
- 9 dl vettä
- 1 tl suolaa
Piparjuurikastike
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1-2 rkl raastettua piparjuurta
- 0.5 tl juustokuminaa
- ripaus suolaa
koristeeksi
- korianteria
Valmistusohje
Porkkanakeitto ja piparjuurikastike valmistuvat näin helposti ja nopeasti.
1. Valmista piparjuurikastike. Mausta jogurtti raastetulla piparjuurella, juustokuminalla ja suolalla. Anna maustua viileässä keiton valmistumisen ajan.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota miedolla lämmöllä öljyssä.Raasta joukkoon inkivääri. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat. Lisää kattilaan ja kääntele hetki. Lisää vesi.
3. Anna ainesten kiehua miedolla lämmöllä, kunnes porkkanat ja perunat ovat kypsiä.
4. Mausta suolalla ja soseuta. Kuumenna keitto höyryäväksi. Tarjoile porkkanakeitto piparjuurikastikkeen kanssa.
Katso myös: Sosekeitto valmistuu nopeasti
Katso myös Anna.fi/ruoka: Kasvissosekeitto on helppo ja nopea ruoka, joka käy keventäjällekin – katso ohjeet terveellisiin, lämmittäviin ja herkullisiin keittoihin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkanakeitto ja piparjuurikastike