Portviinisilli
Portviinisilli on loistava lisä joulun kalapöytään muiden sillien seuraan. Liemessä maistuvat viinin lisäksi neilikka, tähtianis ja pippurit.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Portviinisilli
- 4 sillifileetä
- 1 sipuli
Mausteliemi
- 1 dl vettä
- ½ dl sokeria
- ½ dl väkiviinaetikkaa
- 6 kokonaista neilikkaa
- 4 tähtianista
- 4 kokonaista maustepippuria
- ½ tl mustapippuria
- 1 dl portviiniä
Valmistusohje
Portviinisilli valmistuu helposti näin:
- Leikkaa neljä sillifileetä annospaloiksi. Viipaloi sipuli. Laita kalat ja sipulit kannelliseen astiaan.
- Mittaa mausteliemen ainekset eli desilitra vettä, puoli desilitraa sokeria, puoli desilitraa väkiviinaetikkaa, kuusi kokonaista neilikkaa, neljä tähtianista, neljä kokonaista maustepippuria, puoli teelusikallista mustapippuria ja desilitra portviiniä kattilassa ja kiehauta niin, että sokeri liukenee nesteeseen.
- Kaada mausteliemi sillin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa 1–2 vuorokautta.
- Tarjoa portviinisilli joulupöydässä muiden joulun kalaruokien, kuten isoäidin sinappisilakoiden sekä glögisillin kera.
Vinkki! Jos haluat kokeilla portviinin sijaan jotain muuta, käytä sherryä, mutta pidä tämä mausteseos.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 25/2022.
Lue myös Anna.fi: Akvaviittisilli
Kommentoi
Kommentoi juttua: Portviinisilli