Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Appelsiini-kanelisilli

Sil­lit ovat monessa kodissa joulupöy­dän kohokohta. Appelsiini ja kaneli tuovat sillipöytään tuttuja joulun aromeita.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Appelsiini-kanelisilli:

150 g kevytsuolattuja sillifileitä

Liemi:

1 appelsiinin raastettu kuori ja puristettu mehu
1 appelsiinin hedelmäliha fileoituna
1 dl vettä
1 dl sokeria
1/2 dl punaviinietikkaa
2 kanelitankoa
1 laakerinlehti

Valmistusohje

1. Huuhdo sillifileet ja leikkaa ne annospaloiksi.

2. Raasta yhden hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista hedelmästä mehu. Nosta ne kattilaan muiden marinadin ainesten kanssa. Keitä marinadia muutama minuutti. Siivilöi liemi ja anna marinadin jäähtyä.

3. Leikkaa toinen appelsiini kalvottomiksi lohkoiksi. Lado sillipalat tölkkiin kerroksittain appelsiinilohkojen kanssa. Kaada päälle täysin jäähtynyt marinadi. Anna maustua kylmässä seuraavaan päivään.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/18.

Silliä joulupöytään:

puolukkasilli

Puolukkasilli

Lasimestarin silli

Perinteinen lasimestarin silli

silliä mätikastikkeella

Silliä mätikastikkeella

Anna.fi: Glögisilli

Keskustelu

Kommentoi juttua: Appelsiini-kanelisilli

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X