Reseptit

Pretzel

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8 annosta

Ainekset

  • 500 g vehnäjauhoja
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl sokeria
  • 3 dl olutta
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voisulaa

pinnalle:

  • 1 munanvalkuainen
  • 2 rkl olutta
  • (1 tl sokeria)
  • karkeaa suolaa

Valmistusohje

Pretzel

1. Murenna hiiva jauhoihin. Lisää sokeri ja huoneenlämpöinen olut. Sekoita ja anna kohota vedottomassa paikassa liinan alla 20 minuuttia.

2. Sekoita suola voihin ja lisää seos taikinaan. Alusta kunnolla ja anna taas kohota puolisen tuntia.

3. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Leivo taikina pötköksi ja jaa se kahdeksaan osaan. Leivo palat noin 40 cm pitkiksi nauhoiksi, keskeltä paksuiksi ja päistä ohuiksi. Muovaa rinkeleiksi siten, että keskelle muodostuu palmikoitu nauha. Kohota hetki ja sivele pinta valkuais-olutseoksella, ripota pinnalle suolarakeita ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pretzel

Sinun täytyy kommentoidaksesi.