Punaiset linssit
Punaiset linssit kypsyvät nopeasti herkulliseksi lisukkeeksi. Niitä ei tarvitse liottaa. Riittää, kun huuhtelee punaiset linssit huolella.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Punaiset linssit
- ½-1 kpl sipulia
- 1 pussi pakastettuja keittojuureksia (tai pala purjoa, selleriä, palsternakka ja porkkanaa)
- 1 rkl öljyä
- 200 g punaisia linssejä
- 3-5 dl kasvislientä
- 1 dl ranskankermaa
- suolaa
- pippuria
- timjamia
Valmistusohje
Punaiset linssit kypsyvät lisukkeeksi näin helposti:
- Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista liemijuurekset ja kuutioi ne. Kuullota hienonnettu sipuli ja kasvikset öljyssä. Lisää kasvislientä. Huuhdo linssit ja lisää kuumaan liemeen. Anna kypsyä kannen alla 10-15 minuuttia, kunnes neste imeytyy linsseihin. Mausta.
- Sekoita ranskankermaan hienonnettua timjamia, ripaus suolaa ja pippuria. Lisää linssien joukkoon tai tarjoa kastike erikseen, jolloin jokainen lisää sitä itse annoksensa päälle. Punaiset linssit maistuvat sellaisenaan tai kasvispihvien lisukkeena.
Katso myös: Miten linssejä käytetään? Poimi vinkit ja katso 6 herkullista ohjetta
Katso myös Anna.fi/Ruoka: 10 herkkua linsseistä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punaiset linssit