Reseptit
30-60 min

Nevskin blinit

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Taikina:

3-3,5 dl maitoa (tai vettä)
20 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1.5 dl tattarijauhoja
1 keltuainen
1/4 pulloa pilsneriä
2 valkuaista

paistamiseen:

kirkastettua voita

Valmistusohje

  1. Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, suola ja lisää puolet jauhomäärästä.
  2. Anna juuren turvota ja hapantua huoneenlämmössä vähintään 5 tuntia, mieluiten yön yli.
  3. Sekoita juureen keltuainen, olut ja loput jauhoista.
  4. Juuri ennen kuin alat paistaa blinejä, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita taikinaan.
  5. Kuumenna blini-, paistin-, tai lettupannu. Paista kuumassa, kirkastetussa voissa blinejä eli tattariohukaisia molemmin puolin, kunnes blinit saavat kauniin ruskean värin ja rapean pinnan. Kääntele bliniä muutaman kerran pannussa. Älä anna pannun kuumentua liikaa, niin blinit ehtivät kypsyä ja hiiva kohottaa ohukaiset kuohkeiksi. Jos pannu taas on liian haalea, ohukaiset vetävät itseensä liikaa rasvaa.
  6. Tarjoa blinit mateenmädin, sipulin ja smetanan kanssa tai sienisalaatin, punajuurisalaatin, mateen maksan tai savukalan kanssa. Savukalaksi sopii esimerkiksi suikaleiksi leikattu kylmäsavusiika tai -lohi.
  • Ellet tarjoa blinejä heti, säilytä ne huoneenlämmössä ja kuumenna uunissa tai uudelleen pannussa.
  • Teflonpannussa voit paistaa kookkaita tattariräiskäleitä ja jakaa ison blinin neljään osaan. Blinit eivät saa olla liian paksuja. Tästä määrästä tulee 7 blinipannun kokoista ohukaista (halkaisijaltaan noin 12-13 cm).
  • Kirkasta voi näin: Kuumenna voi kattilassa. Kuori vaahto pois. Jäähdytä, tee pintaan reikä ja valuta hera pois. Näin blinit eivät tartu pannuun, sillä voin hera palaa herkästi pannuun kiinni.
  • Käytä keliaakikon blineihin vehnäjauhojen asemesta gluteenitonta vehnäjauhoseosta.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Nevskin blinit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X