Reseptit
yli 60 min
12
Kiitos

Punajuuriterriini

Punajuuriterriinin voi tehdä annosvuokiin tai leipävuokaan. Tarjoa punajuuriterriini wasabilla maustetun ranskankerman kanssa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Punajuuriterriini:

2 Rosamunda-perunaa
1 palsternakka
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
rasvaa kuullottamiseen
kasvisliemikuutio tai muutama tippa kasvisfondia
500 g kypsää punajuurisosetta (Pirkka)
5 munaa
2 rkl maissitärkkelysjauhoa (Maizena)
1 tl suolaa
ripaus sokeria
1 rkl punaviinietikkaa
valkopippuria
125 g piparjuurituorejuustoa (Cantadou)
1 dl kermaa

Wasabikerma:

2 dl ranskankermaa
noin 1 rkl wasabi-tahnaa tai raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko perunat. Kuori palsternakka ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Keitä perunat ja palsternakka vähässä, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada siivilään.
2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne rasvassa, lisää joukkoon kasvisliemikuutio tai muutama tippa fondia. Pyöräytä kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi. Kaada seos öljyllä siveltyyn vuokaan tai pieniin annosvuokiin ja kypsennä 175- asteisessa uunissa vesihauteessa noin 45 minuuttia, pieniä vuokia 20 minuuttia.
3. Anna terriinin jäähtyä. Kumoa vadille ja korista yrteillä. Tarjoa tulisella wasabilla tai kirpakalla piparjuurella maustetun ranskankerman kanssa alkuruokana.

Lue myös: Uunissa paahdetut punajuuret – helppoja herkkuja hittijuureksista! 

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Ruokavalio:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Punajuuriterriini

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X