Reseptit
alle 30 min
Kiitos

Punakaali-sinihomejuustosalaatti

Tyylikäs ja näyttävä salaatti kootaan samanvärisistä raaka-aineista. Violetti on joulun voimaväri. Kotoisa punakaali saa viikunoista ja sinihomejuustosta ylevän maun.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Punakaali-gorgonzolasalaatti:

1/2 pieni (n. 300 g) punakaali
1 punasipuli
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
1 tl sinappia
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
4 viikunaa
100 g gorgonzolaa tai muuta sinihomejuustoa
1 ps (á 65 g) salaattipinaattia

Tarjoiluun:

1 annos karamellisoituja pähkinöitä
Mainos

Karamellisoidut pähkinät:

2 dl pekaanipähkinöitä
4 rkl fariinisokeria
1/2 tl sormisuolaa
1/2 tl kuivattua chiliä myllystä

Valmistusohje

1. Leikkaa puolikas pieni punakaali ohuenohuiksi suikaleiksi. Kuori yksi sipuli ja leikkaa se myös mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.

2. Yhdistä kulhossa kolme ruokalusikallista oliiviöljyä, yksi ruokalusikallista punaviinietikkaa, yksi teelusikallien hunajaa ja yksi teelusikallien sinappia. Mausta puolikkaalla teelusikallisella suolaa ja puolikkaalla teelusikallisella rouhittua mustapippuria. Lisää kaali-sipuliseos. Sekoita hyvin. Laita jääkaappiin maustumaan vähintään 15 minuutiksi.

3. Lohko neljä viikunaa. Sekoita viikunat, 100 grammaa gorgonzolaa tai muuta sinihomejuustoa, punakaali-sipuliseos ja yksi pussi eli noin 65 grammaa salaattipinaattia keskenään.

4. Valmista karamellisoidut pähkinät. Mittaa kaksi desilitraa pekaanipähkinöitä, neljä ruokalusikallista fariinisokeria, puoli teelusikallista sormisuolaa ja puoli teelusikallista kuivattua chiliä myllystä paistinpannulle. Kuumenna ja sekoittele noin viisi minuuttia, kunnes sokeri karamellisoituu.

5. Kumoa seos leivinpaperille ja anna jäähtyä. Tarjoa salaatin kanssa tai sellaisenaan.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/19.

Katso myös: Raikas salaatti on maukas lisuke joulupöydässä – 4 hurmaavaa ohjetta

Keskustelu

Kommentoi juttua: Punakaali-sinihomejuustosalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X