Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukkasilli

Jouluinen puolukkasilli maustuu muutamassa päivässä pöytään nostettavaksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 300 g kevytsuolattuja sillifileitä
  • 4 pientä punasipulia
  • 1 dl pakastepuolukoita

LIEMI

  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 tl fenkolin- tai kuminan siemeniä
  • 1 laakerinlehti
  • 8-10 maustepippuria

Valmistusohje

1. Mittaa etikka, sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta. Nosta syrjään ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa kylmäksi. Lisää mausteet liemeen.

2. Huuhtele sillit kylmässä vedessä ja paloittele suupaloiksi. Kuori ja leikkaa punasipulit ohuiksi renkaiksi.

3. Nosta sillit, sipulit ja puolukat kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada etikkaliemi päälle. Anna maustua jääkaapissa kaksi vuorokautta ennen tarjoamista.

Lisää reseptejä:

Viikunasinappi Punajuurichutney Karpaloviinietikka Ruoka.fi: Silliä venäläiseen tapaan


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukkasilli

Sinun täytyy kommentoidaksesi.