Puolukkasilli
Jouluinen puolukkasilli maustuu muutamassa päivässä pöytään nostettavaksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 300 g kevytsuolattuja sillifileitä
- 4 pientä punasipulia
- 1 dl pakastepuolukoita
LIEMI
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 3 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 tl fenkolin- tai kuminan siemeniä
- 1 laakerinlehti
- 8-10 maustepippuria
Valmistusohje
1. Mittaa etikka, sokeri ja vesi kattilaan ja kiehauta. Nosta syrjään ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa kylmäksi. Lisää mausteet liemeen.
2. Huuhtele sillit kylmässä vedessä ja paloittele suupaloiksi. Kuori ja leikkaa punasipulit ohuiksi renkaiksi.
3. Nosta sillit, sipulit ja puolukat kerroksittain puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada etikkaliemi päälle. Anna maustua jääkaapissa kaksi vuorokautta ennen tarjoamista.
Lisää reseptejä:
Viikunasinappi Punajuurichutney Karpaloviinietikka Ruoka.fi: Silliä venäläiseen tapaan
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puolukkasilli