Puutarhurin vokki
Puutarhurin vokki syntyy satokauden herkullisista vihanneksista ja suikalepossusta tai broilerista. Voit käyttää ruokaan valmiiksi marinoituja porsaanlihasuikaleita tai marinoida lihapalat ohjeellamme.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Puutarhurin wokki
- 300-400 g marinoitua suikalepossua tai broileria
- 4-5 rkl öljyä
- 1 viipale tuoretta inkivääriä (tai 1/2-1 tl jauhettua inkivääriä)
- 1 kpl purjo
- 3-4 kpl porkkanaa
- 100 g vihreitä papuja
- 1 kpl pieni kukkakaali tai parsakaali
- 1 kpl kesäkurpitsaa
- 1 kpl paprika
- (varsiselleriä)
- (100 g pavunituja)
- suolaa
- 2-3 tl sokeria
- 0.5 dl lihalientä tai vettä
- soijakastiketta
Valmistusohje
Puutarhurin vokki valmistuu näin:
- Kuori inkiväärinpalanen ja leikkaa se hyvin ohuiksi suikaleiksi. Halkaise purjo, huuhdo ja leikkaa ohuiksi, vinoiksi suikaleiksi. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi, vinoiksi viipaleiksi. Paloittele pavut, kukkakaali tai parsakaali. Halkaise kesäkurpitsa, koverra siemenosa pois ja leikkaa ohuiksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Poista paprikasta siemenet ja sisäkalvot ja suikaloi paprika.
- Kuumenna vokissa 2 rkl öljyä ja kääntele marinoituja lihapaloja kuumassa öljyssä 1-2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Nosta lihapalat hetkeksi reikäkauhalla wokin reunalle tai toiseen astiaan.
- Kuumenna loput öljystä ja lisää tuore tai jauhettu inkivääri, purjosuikaleet, porkkanat, pavut, kukka- tai parsakaaliviipaleet ja kesäkurpitsa- ja paprikasuikaleet. Lisää ripaus suolaa ja sokeria ja kääntele kasviksia reippaasti pari minuuttia. Voit lisätä joukkoon myös ohuiksi viipaleiksi leikattua varsiselleriä, pavunituja, kaltattua tomaattia tai muita kasviksia.
- Lisää liha takaisin vokkiin ja tarvittaessa tilkka lihalientä tai vettä ja maun mukaan soijakastiketta. Tarkista maku ja tarjoa puutarhurin vokki kuumana keitetyn riisin tai keitetyn, kokonaisen rukiin tai ohran kanssa.
Vinkki: Sherry-soijamarinadi: Jos ostat maustamatonta porsaanfileetä, broilerinlihaa tai naudanpaistia, leikkaa liha postimerkin kokoisiksi ohuiksi viipaleiksi. Sekoita marinadiin 3 rkl soijakastiketta, 2 rkl sherryä ja 1 rkl maissijauhoja. Kääntele lihaviipaleet marinadissa ennen paistamista wokissa.
Katso myös: Paksoi tuo vehreyttä vokkeihin ja keittoihin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Puutarhurin vokki