Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mansikka-rahkakakku

Tämän kesäisen mansikkakakun maut vievät kielen mennessään. Terästä kevään mansikat terhakalla limetillä. Raikas rahkakakku on helppo tehdä etukäteen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Mansikka-rahkakakku

  • 200 g suklaahippukeksejä tai gluteenittomia keksejä
  • 50 g voisulaa
  • 5 dl mansikoita

Punainen mansikka-rahkakerros

  • 6 liivatelehteä
  • 500 g makeaa mansikkarahkaa
  • 5 dl mansikoita
  • 1 limetin mehu
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa

Vaalea rahkakerros

  • 6 liivatelehteä
  • 500 g vaniljarahkaa tai limetti-valkosuklaarahkaa
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 2 dl kermaa

Kakun pinnalle

  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 limetin raastettu kuori
  • 3 limetin mehu
  • 1 l mansikoita

Valmistusohje

Mansikka-rahkakakku valmistuu helposti näin:

1. Pyöräytä keksit jauheeksi ja lisää voisula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

2. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja lado ne kakkuvuoan reunoille.

3. Valmista punainen seos. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja soseuta peratut mansikat. Sekoita mansikkasurvos, limetin mehu ja kermavaahto mansikkarahkaan. Purista vesi liivatteista ja sulata ne kiehuvaan veteen ja lisää liivate rahkaan. Kaada vuokaan.

4. Valmista toinen kerros. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sekoita täyteainekset. Sulata liivatteet ja lisää seos rahkaan. Kaada vuokaan. Mansikka-rahkakakku saa hyytyä ainakin neljä tuntia jääkaapissa.

5. Kiehauta vesi, sokeri ja limettien raastettu kuori sekä mehu liemeksi mansikoille.

6. Koristele mansikka-rahkakku marinoiduilla marjoilla ennen tarjoilua.

Mansikka-rahkakakku
Terästä kevään mansikat terhakalla limetillä. Raikas rahkakakku on helppo tehdä etukäteen. © Jorma Marstio

Vinkki: Jos haluat kakkuun täyteläistä valkosuklaan makua, tee näin: Lämmitä 2 dl kermaa kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja lisää siihen paloiteltu suklaa. Sekoita hyvin kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. Vatkaa kerma-valkosuklaaseos sähkövatkaimella vaahdoksi ja sekoita täyteainekset kuten ohjeessa.

Lue myös: Rahka vai maitorahka? Hyödynnä monipuolinen proteiinipommi jälkkäreissä, leivonnaisissa ja välipaloissa

Lue myös Anna.fi: Mansikkakakun koristelu marjoilla ja kukkasilla – näin koristelet kakkusi kahvipöydän katseenvangitsijaksi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mansikka-rahkakakku

Jonna

Kakun pinnalle mansikat laitetaan mansikat ei nesteitä?

Minä vain

Onnistuuko täyte pakastemansikoista?

jälkiruokavastaava

Kuinka paljon tulee vettä, johon liivatelehdet sulatetaan (punainen täyte)?

rähmäkäpälä

Tein täsmälleen ohjeen mukaan, mutta jokaisesta kerroksesta tuli liian juoksevaa, eikä ne kerrostunut oikein vaan sekottuivat. En tiiä oliko vika sitten raaka-aineissa vai missä. Kermat vaahdottu hyvin, liivatteet liuotin vähemmällä vedellä kuin liivateohjeessa, jotta ei tulisi vahingossakaan liian juoksevaa, mutta silti niistä tuli ihan liian juoksevia. Ois mukava, jos ohjeessa ois tarkemmat ohjeet noiden kerroksien tekemiseen.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.