gluteeniton mansikka-rahkakakku Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Raikas rahkakakku

Tämän kesäisen mansikkakakun maut vievät kielen mennessään. Terästä kevään mansikat terhakalla limetillä. Raikas rahkakakku on helppo tehdä etukäteen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20 annosta

Ainekset

Raikas rahkakku:

  • 200 g suklaahippukeksejä tai gluteenittomia keksejä
  • 50 g voisulaa
  • 5 dl mansikoita

Punainen mansikka-rahkakerros:

  • 6 liivatelehteä
  • 500 g makeaa mansikkarahkaa
  • 5 dl mansikoita
  • 1 limetin mehu
  • 2.5 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa

Vaalea limetti-vakosuklaarahkakerros:

  • 6 liivatelehteä
  • 500 g limetti-valkosuklaarahkaa
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 1 limetin raastettu kuori ja mehu
  • 2 dl kermaa

Raikkaan rahkakakun pinnalle:

  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 limetin raastettu kuori
  • 3 limetin mehu
  • 1 l mansikoita

Valmistusohje

1. Pyöräytä keksit jauheeksi ja lisää voisula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

2. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja lado ne kakkuvuoan reunoille.

3. Valmista punainen seos. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja soseuta peratut mansikat. Sekoita mansikkasurvos, limetin mehu ja kermavaahto mansikkarahkaan. Purista vesi liivatteista ja sulata ne kiehuvaan veteen ja lisää liivate rahkaan. Kaada vuokaan.

4. Valmista toinen kerros. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sekoita täyteainekset. Sulata liivatteet ja lisää seos rahkaan. Kaada vuokaan ja anna hyytyä ainakin neljä tuntia.

5. Kiehauta vesi, sokeri ja limettien raastettu kuori sekä mehu liemeksi mansikoille.

Katso lisää vinkkejä juhlapöytään.

Katso myös: Hyydytetty mansikka-rahkakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Raikas rahkakakku

Jonna

Kakun pinnalle mansikat laitetaan mansikat ei nesteitä?

Minä vain

Onnistuuko täyte pakastemansikoista?

jälkiruokavastaava

Kuinka paljon tulee vettä, johon liivatelehdet sulatetaan (punainen täyte)?

rähmäkäpälä

Tein täsmälleen ohjeen mukaan, mutta jokaisesta kerroksesta tuli liian juoksevaa, eikä ne kerrostunut oikein vaan sekottuivat. En tiiä oliko vika sitten raaka-aineissa vai missä. Kermat vaahdottu hyvin, liivatteet liuotin vähemmällä vedellä kuin liivateohjeessa, jotta ei tulisi vahingossakaan liian juoksevaa, mutta silti niistä tuli ihan liian juoksevia. Ois mukava, jos ohjeessa ois tarkemmat ohjeet noiden kerroksien tekemiseen.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.