Reseptit
yli 60 min
20

Raikas rahkakakku

Tämän kesäisen mansikkakakun maut vievät kielen mennessään. Terästä kevään mansikat terhakalla limetillä. Raikas rahkakakku on helppo tehdä etukäteen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Raikas rahkakku:

200 g suklaahippukeksejä tai gluteenittomia keksejä
50 g voisulaa
5 dl mansikoita

Punainen mansikka-rahkakerros:

6 liivatelehteä
500 g makeaa mansikkarahkaa
5 dl mansikoita
1 limetin mehu
2.5 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa

Vaalea limetti-vakosuklaarahkakerros:

6 liivatelehteä
500 g limetti-valkosuklaarahkaa
0.5 dl tomusokeria
1 limetin raastettu kuori ja mehu
2 dl kermaa

Raikkaan rahkakakun pinnalle:

2 dl vettä
2 dl sokeria
2 limetin raastettu kuori
3 limetin mehu
1 l mansikoita

Valmistusohje

1. Pyöräytä keksit jauheeksi ja lisää voisula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

2. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja lado ne kakkuvuoan reunoille.

3. Valmista punainen seos. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja soseuta peratut mansikat. Sekoita mansikkasurvos, limetin mehu ja kermavaahto mansikkarahkaan. Purista vesi liivatteista ja sulata ne kiehuvaan veteen ja lisää liivate rahkaan. Kaada vuokaan.

4. Valmista toinen kerros. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sekoita täyteainekset. Sulata liivatteet ja lisää seos rahkaan. Kaada vuokaan ja anna hyytyä ainakin neljä tuntia.

5. Kiehauta vesi, sokeri ja limettien raastettu kuori sekä mehu liemeksi mansikoille.

Katso lisää vinkkejä juhlapöytään.

Keskustelu

Kuinka paljon tulee vettä, johon liivatelehdet sulatetaan (punainen täyte)?

Kommentoi juttua: Raikas rahkakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X