![](https://kotiliesi.fi/awpo/img/2013/05/mansikka_rahkakakku.jpg?s=b779ec47c4942619bc89a9597eee7841&fit=crop)
Mansikka-rahkakakku
Tämän kesäisen mansikkakakun maut vievät kielen mennessään. Terästä kevään mansikat terhakalla limetillä. Raikas rahkakakku on helppo tehdä etukäteen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Mansikka-rahkakakku
- 200 g suklaahippukeksejä tai gluteenittomia keksejä
- 50 g voisulaa
- 5 dl mansikoita
Punainen mansikka-rahkakerros
- 6 liivatelehteä
- 500 g makeaa mansikkarahkaa
- 5 dl mansikoita
- 1 limetin mehu
- 2 ½ dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa
Vaalea rahkakerros
- 6 liivatelehteä
- 500 g vaniljarahkaa tai limetti-valkosuklaarahkaa
- ½ dl tomusokeria
- 1 limetin raastettu kuori ja mehu
- 2 dl kermaa
Kakun pinnalle
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 2 limetin raastettu kuori
- 3 limetin mehu
- 1 l mansikoita
Valmistusohje
Mansikka-rahkakakku valmistuu helposti näin:
1. Pyöräytä keksit jauheeksi ja lisää voisula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
2. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja lado ne kakkuvuoan reunoille.
3. Valmista punainen seos. Pane liivatelehdet kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja soseuta peratut mansikat. Sekoita mansikkasurvos, limetin mehu ja kermavaahto mansikkarahkaan. Purista vesi liivatteista ja sulata ne kiehuvaan veteen ja lisää liivate rahkaan. Kaada vuokaan.
4. Valmista toinen kerros. Liota liivatelehtiä 10 minuuttia kylmässä vedessä. Vaahdota kerma ja sekoita täyteainekset. Sulata liivatteet ja lisää seos rahkaan. Kaada vuokaan. Mansikka-rahkakakku saa hyytyä ainakin neljä tuntia jääkaapissa.
5. Kiehauta vesi, sokeri ja limettien raastettu kuori sekä mehu liemeksi mansikoille.
6. Koristele mansikka-rahkakku marinoiduilla marjoilla ennen tarjoilua.
Vinkki: Jos haluat kakkuun täyteläistä valkosuklaan makua, tee näin: Lämmitä 2 dl kermaa kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja lisää siihen paloiteltu suklaa. Sekoita hyvin kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi. Vatkaa kerma-valkosuklaaseos sähkövatkaimella vaahdoksi ja sekoita täyteainekset kuten ohjeessa.
Lue myös Anna.fi: Mansikkakakun koristelu marjoilla ja kukkasilla – näin koristelet kakkusi kahvipöydän katseenvangitsijaksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikka-rahkakakku
Kakun pinnalle mansikat laitetaan mansikat ei nesteitä?
Onnistuuko täyte pakastemansikoista?
Kuinka paljon tulee vettä, johon liivatelehdet sulatetaan (punainen täyte)?
Tein täsmälleen ohjeen mukaan, mutta jokaisesta kerroksesta tuli liian juoksevaa, eikä ne kerrostunut oikein vaan sekottuivat. En tiiä oliko vika sitten raaka-aineissa vai missä. Kermat vaahdottu hyvin, liivatteet liuotin vähemmällä vedellä kuin liivateohjeessa, jotta ei tulisi vahingossakaan liian juoksevaa, mutta silti niistä tuli ihan liian juoksevia. Ois mukava, jos ohjeessa ois tarkemmat ohjeet noiden kerroksien tekemiseen.