gluteeniton mansikka-rahkakakku
Reseptit
yli 60 min
20
Kiitos

Raikas rahkakakku

Tämän kesäisen mansikkakakun maut vievät kielen mennessään. Terästä kevään mansikat terhakalla limetillä. Raikas rahkakakku on helppo tehdä etukäteen.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Raikas rahkakku:

200 g suklaahippukeksejä tai gluteenittomia keksejä
50 g voisulaa
5 dl mansikoita

Punainen mansikka-rahkakerros:

6 liivatelehteä
500 g makeaa mansikkarahkaa
5 dl mansikoita
1 limetin mehu
2.5 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa

Vaalea limetti-vakosuklaarahkakerros:

6 liivatelehteä
500 g limetti-valkosuklaarahkaa
0.5 dl tomusokeria
1 limetin raastettu kuori ja mehu
2 dl kermaa

Raikkaan rahkakakun pinnalle:

2 dl vettä
2 dl sokeria
2 limetin raastettu kuori
3 limetin mehu
1 l mansikoita

Keskustelu

Kuinka paljon tulee vettä, johon liivatelehdet sulatetaan (punainen täyte)?

Tein täsmälleen ohjeen mukaan, mutta jokaisesta kerroksesta tuli liian juoksevaa, eikä ne kerrostunut oikein vaan sekottuivat. En tiiä oliko vika sitten raaka-aineissa vai missä. Kermat vaahdottu hyvin, liivatteet liuotin vähemmällä vedellä kuin liivateohjeessa, jotta ei tulisi vahingossakaan liian juoksevaa, mutta silti niistä tuli ihan liian juoksevia. Ois mukava, jos ohjeessa ois tarkemmat ohjeet noiden kerroksien tekemiseen.

Kommentoi juttua: Raikas rahkakakku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X