Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rakuunavoilla maustettu kevätkananpoika

Rakuunavoi antaa yrttistä makua annoskokoisiin kevätkananpoikiin. Jos kevätkananpoikia ei ole saatavilla, ruoka onnistuu myös kokonaisesta broilerista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kevätkananpoika

  • 2-4 kevätkananpoikaa (pakasteesta) tai
  • 1 kokonainen broileri
  • 1 ½ tl hienoa merisuolaa

Rakuunavoi:

  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 3-4 oksaa tuoretta rakuunaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

Kevätkananpoika rakuunavoilla maustettuna tehdään helposti näin:

1. Sulata kevätkananpoika hitaasti omissa pakkauksissaan jääkaapissa. Nosta kanat huoneenlämpöön puolta tuntia ennen kypsentämistä. Valuta kanat ja kuivaa pinnat talouspaperilla.

2. Valmista rakuunavoi. Sekoita 75 g pehmeää voita ja 3-4 oksaa hienonnettua rakuunaa. Kuori ja raasta joukkoon 2 valkosipulinkynttä. Pese 1 sitruuna huolella ja raasta voin joukkoon sitruunankuori.

3. Irrota kanapoikien nahka lihasta työntämällä sormi varovasti lihan ja nahkan väliin. Levitä nahan alle voiseosta. Levitä loppu kanojen pinnalle ja mausta suolalla. Nosta kevätkananpoika laakeaan uunivuokaan ja halkaise vuokaan sitruuna.

4. Sido koivet paistilangalla yhteen. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ulos tihkuva neste on kirkasta. Purista valmiiden kanojen päälle paahtuneen sitruunan mehu.

Vinkki: Tarjoa kevätkananpoika appelsiinilla ja fetajuustolla höystetyn kvinoasalaatin kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/18.

Lue myös: Broileri kypsyy uunissa meheväksi – uunibroilerin paahtaminen onnistuu yhtä hyvin kokonaisena ja paloina

Lue myös Anna.fi: 6 x nopea arkiruoka broilerista – pyöräytä broilerista herkullinen kastike, salaatti, keitto tai pasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rakuunavoilla maustettu kevätkananpoika

Sinun täytyy kommentoidaksesi.