Rakuunavoilla maustettu kevätkananpoika
Rakuunavoi antaa yrttistä makua annoskokoisiin kevätkananpoikiin. Jos kevätkananpoikia ei ole saatavilla, ruoka onnistuu myös kokonaisesta broilerista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Kevätkananpoika
- 2-4 kevätkananpoikaa (pakasteesta) tai
- 1 kokonainen broileri
- 1 ½ tl hienoa merisuolaa
Rakuunavoi:
- 75 g huoneenlämpöistä voita
- 3-4 oksaa tuoretta rakuunaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sitruuna
Valmistusohje
Kevätkananpoika rakuunavoilla maustettuna tehdään helposti näin:
1. Sulata kevätkananpoika hitaasti omissa pakkauksissaan jääkaapissa. Nosta kanat huoneenlämpöön puolta tuntia ennen kypsentämistä. Valuta kanat ja kuivaa pinnat talouspaperilla.
2. Valmista rakuunavoi. Sekoita 75 g pehmeää voita ja 3-4 oksaa hienonnettua rakuunaa. Kuori ja raasta joukkoon 2 valkosipulinkynttä. Pese 1 sitruuna huolella ja raasta voin joukkoon sitruunankuori.
3. Irrota kanapoikien nahka lihasta työntämällä sormi varovasti lihan ja nahkan väliin. Levitä nahan alle voiseosta. Levitä loppu kanojen pinnalle ja mausta suolalla. Nosta kevätkananpoika laakeaan uunivuokaan ja halkaise vuokaan sitruuna.
4. Sido koivet paistilangalla yhteen. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ulos tihkuva neste on kirkasta. Purista valmiiden kanojen päälle paahtuneen sitruunan mehu.
Vinkki: Tarjoa kevätkananpoika appelsiinilla ja fetajuustolla höystetyn kvinoasalaatin kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/18.
Lue myös Anna.fi: 6 x nopea arkiruoka broilerista – pyöräytä broilerista herkullinen kastike, salaatti, keitto tai pasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rakuunavoilla maustettu kevätkananpoika