Reseptit
30-60 min
4

Rakuunavoilla maustettua kevätkananpoikaa

Rakuunavoi antaa yrttistä makua annoskokoisiin kevätkananpoikiin. Jos kevätkananpoikia ei ole saatavilla, ruoka onnistuu myös kokonaisesta broilerista.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kevätkananpojat:

2-4 kevätkananpoikaa (pakasteesta) tai
1 kokonainen broileri
1 1/2 tl hienoa merisuolaa

Rakuunavoi:

75 g huoneenlämpöistä voita
3-4 oksaa tuoretta rakuunaa
2 valkosipulinkynttä
1 sitruuna

Valmistusohje

1. Sulata 2-4 kevätkananpoikaa hitaasti omissa pakkauksissaan jääkaapissa. Nosta kanat huoneenlämpöön puolta tuntia ennen kypsentämistä. Valuta kanat ja kuivaa pinnat talouspaperilla.

2. Valmista rakuunavoi. Sekoita 75 g pehmeää voita ja 3-4 oksaa hienonnettua rakuunaa. Kuori ja raasta joukkoon 2 valkosipulinkynttä. Pese 1 sitruuna huolella ja raasta voin joukkoon sitruunankuori.

3. Irrota kanapoikien nahka lihasta työntämällä sormi varovasti lihan ja nahkan väliin. Levitä nahan alle voiseosta. Levitä loppu kanojen pinnalle ja mausta suolalla. Nosta laakeaan uunivuokaan ja halkaise vuokaan sitruuna.

4. Sido koivet paistilangalla yhteen. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ulos tihkuva neste on kirkasta. Purista valmiiden kanojen päälle paahtuneen sitruunan mehu.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/18.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Rakuunavoilla maustettua kevätkananpoikaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X