Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Ranskalainen jouluhalko

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 kananmunaa
1.5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0.5 dl kaakaojauhetta
2 rkl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte

noin 2 dl aprikoosi- tai viikunahilloa

Täyte ja kuorrutus

200 g tummaa suklaata
0.5 dl kuohukermaa
350 g kastanjasosetta tai Nutella-pähkinätahnaa
250 g mascarponea tai 200 g tuorejuustoa

Valmistusohje

Ranskalainen jouluhalko on perinteinen joululeivonnainen ja tuhti päätös jouluaterialle. Jouluhalon väliin ja kuorrutteeksi sivellään aprikoosi- tai viikunahilloa sekä suklaasta, tuorejuustosta ja kastanjasoseesta tai pähkinätahnasta sekoitettua täytettä.

1. Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää siivilän läpi seuloen joukkoon jauhoseos ja kaada taikina pellille. Paista kymmenisen minuuttia 225 asteessa.

2. Kuumenna kerma ja sulata suklaa kermaan. Anna jäähtyä.

3. Kumoa torttulevy leivinpaperille. Anna hieman jäähtyä ja sivele torttupohjalle hilloa.

4. Sekoita täytteen ainekset ja sivele osa täytteestä torttulevylle. Kierrä levy kääröksi, leikkaa päistä pari palaa ja aseta ne oksantyngiksi tortun kylkeen. Kuorruta ja säilytä jääkaapissa.

Kokeile myös muita ihania joululeivonnaisia:
Pähkinäinen jouluhalko
Suklaacharlotta
Valkosuklainen karpalokakku
Ruoka.fi: Suklaa-mascarpone- eli ballerinakakku

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Ruokavalio:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ranskalainen jouluhalko

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X