Reseptit
Kiitos

Ranskalainen raparperitorttu

Ainekset

Lisää kauppalistalle
150 g voita tai margariinia
1 2/3 dl sokeria
3.5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1 sitruuna (tai appelsiini)
4 rkl maitoa
600 g raparperia (1 l kuutioina)
2-3 dl sokeria
1 tl kanelia

Valmistusohje

  1. Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja vatkaa kananmunat kevyesti ja lisää vuorotellen jauhojen kanssa rasvavaahtoon. Lisää hyvinpestyn sitruunan raastettu kuori, sitruunan mehu ja maito nopeasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, tasapohjaiseen pyöreään vuokaan (halkaisija noin 25 cm) tai leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan, jossa taikina voi kohota ainakin kaksinkertaiseksi.
  2. Pese ja paloittele raparperit.Sekoita joukkoon sokeri ja kaneli ja ripottele raparperipalaset taikinan päälle. Raparperia saa olla runsaasti, sillä osa vajoaa kypsymisen aikana taikinan sisään.
  3. Paista 190-asteessa noin 45 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmeitä ja kakku alkaa irrota vuoan reunoista.
  4. Seulo leivonnaisen pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoamista. Maistuu haaleana tai jäähtyneenä jäätelön, kermavaahdon tai vaniljakastikkeen kanssa.
  • Kaksinkertaisesta annoksesta tulee uunipannun kokonainen piirakka.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ranskalainen raparperitorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X