sipulikeitto
Reseptit
yli 60 min
6
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Ranskalainen sipulikeitto

Ranskalainen, kuorrutettu sipulikeitto on klassikko, joka maistuu varsinkin kylmänä vuodenaikana. Se olikin usein pariisilaisten yöruokaa heidän kotiutuessa iltariennoistaan. Tässä ohjeessa tilkka konjakkia nostaa keiton maun aivan uudelle tasolle. Tämä ohje löytyy Tiina Rantasen Klassikkoruokia -Reseptit ja tarinat -keittokirjasta, joka ilmestyi tammikuussa 2018.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6-7 (700 g) sipulia
3-5 valkosipulinkynttä
1 rkl sokeria
50 g voita
1 1/4 l vettä
2 1/2 dl valkoviiniä
1 tl kuivattua timjamia
ripaus mustapippuria
1 tl sormisuolaa
1/2 dl konjakkia

Lisäksi:

4 palaa valeaa leipää
3-4 dl juustoraastetta (Gruyère)

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ranskalainen sipulikeitto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X