
Rehevä juureskeitto
Lipstikka tuo keittoruokien liemiin aromikkaan maun. Korvaa sillä ruoanlaitossa suola ja liemikuutiot.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 500 g kiinteää perunaa
- 300 g porkkanaa
- 200 g juuriselleriä
- 1 iso sipuli
- 2 rkl öljyä
- 1.2 l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 laakerinlehti
pinnalle:
- persiljaa
Valmistusohje
Rehevä juureskeitto
1. Leikkaa kuoritut perunat kuutioiksi, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Kuori porkkanat ja juuriselleri ja leikkaa kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli.
2. Kuumenna öljy kattilassa ja kääntele ensin tovi sipuleita. Lisää kasvikset ja anna pehmentyä.
3. Lisää vesi, liemikuutiot ja laakerinlehti ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat napakan kypsiä.
4. Ripottele juureskeiton pinnalle runsaasti tuoretta persiljaa.
- Juureskeitosta saa helposti monta uutta keittoa. Lisää muutama yksinkertainen aines ja loihdi italialaista minestronea, thaimaalaista kasvissosekeittoa tai omenaista kanakeittoa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rehevä juureskeitto