
Reuben-leipä
Reuben-leipä on tuttu New Yorkin deleistä. Tuhti kerrosleipä täytetään suolalihalla, juustolla ja hapankaalilla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 2 annosta
Ainekset
Reuben-leipä
- 4 vaaleaa hapanjuurileipäviipaletta
- 2 rkl voita
Täyte
- 2 dl hapankaalia
- 100 g suolalihaa viipaleina
- 4 emmentaalijuustoviipaletta
Russiankastike
- 4 rkl majoneesia
- 2 tl ketsuppia
- 1 tl piparjuuritahnaa
- 1 tl worcesterhirenkastiketta
- ¼ tl paprikajauhetta
Koristelu
- 4 cocktailkurkkua
Valmistusohje
Reuben-leipä valmistuu helposti näin:
- Valuta kaksi desilitraa hapankaalia siivilässä noin 15 minuuttia. Sekoita kastikkeen ainekset eli neljä ruokalusikallista majoneesia, kaksi teelusikallista ketsuppia, teelusikallinen piparjuuritahnaa, teelusikallinen worcesterhirenkastiketta ja neljäsosa teelusikallinen paprikajauhetta keskenään Voitele neljä vaaleaa hapanjuurileipäviipaletta toiselta puolelta voilla. Käännä leivät leikkuulaudalle voipuoli alaspäin ja leivitä päälle kastike.
- Jaa kahdelle leipäviipaleelle yhdet emmentaljuustoviipaleet. Nosta päälle hapankaalia, yhteensä sata grammaa suolalihaa ja pinnalle toiset juustoviipaleet. Paina kastikepuoli alaspäin leivistä kansiksi.
- Paista leivät pannulla molemmin puolin rapeiksi. Kiinnitä leivät cocktailkurkuilla koristetuilla cocktail- tikuilla.
Vinkki! Tarjoa reuben-leipä lounaaksi amerikkalaisen kaalisalaatin kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/2023.
Lue myös Anna.fi: Lämpimät leivät kinkku-ananastäytteellä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Reuben-leipä