Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Reuben-leipä

Reuben-leipä on tuttu New Yorkin deleistä. Tuhti kerrosleipä täytetään suolalihalla, juustolla ja hapankaalilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Reuben-leipä

  • 4 vaaleaa hapanjuurileipäviipaletta
  • 2 rkl voita

Täyte

  • 2 dl hapankaalia
  • 100 g suolalihaa viipaleina
  • 4 emmentaalijuustoviipaletta

Russiankastike

  • 4 rkl majoneesia
  • 2 tl ketsuppia
  • 1 tl piparjuuritahnaa
  • 1 tl worcesterhirenkastiketta
  • ¼ tl paprikajauhetta

Koristelu

  • 4 cocktailkurkkua

Valmistusohje

Reuben-leipä valmistuu helposti näin:

  1. Valuta kaksi desilitraa hapankaalia siivilässä noin 15 minuuttia. Sekoita kastikkeen ainekset eli neljä ruokalusikallista majoneesia, kaksi teelusikallista ketsuppia, teelusikallinen piparjuuritahnaa, teelusikallinen worcesterhirenkastiketta ja neljäsosa teelusikallinen paprikajauhetta keskenään Voitele neljä vaaleaa hapanjuurileipäviipaletta toiselta puolelta voilla. Käännä leivät leikkuulaudalle voipuoli alaspäin ja leivitä päälle kastike.
  2. Jaa kahdelle leipäviipaleelle yhdet emmentaljuustoviipaleet. Nosta päälle hapankaalia, yhteensä sata grammaa suolalihaa ja pinnalle toiset juustoviipaleet. Paina kastikepuoli alaspäin leivistä kansiksi.
  3. Paista leivät pannulla molemmin puolin rapeiksi. Kiinnitä leivät cocktailkurkuilla koristetuilla cocktail- tikuilla.

Vinkki! Tarjoa reuben-leipä lounaaksi amerikkalaisen kaalisalaatin kera.

reuben-leipä

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 19/2023.

Lue myös Anna.fi: Lämpimät leivät kinkku-ananastäytteellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Reuben-leipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.