
Rib eye steak
Rib eye steak eli naudan välikyljys on supermehevää grillattuna, kun jätät sen sisältä mediumiksi. Kun liha on laadukasta ja huolella valmistettua, ei mausteita tarvita kuin ripaus.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Rib eye steak
- 600 g naudan Rib Eye Steak –pihvejä
- 1 tl sormisuolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Rib eye steak valmistuu helposti näin:
- Ota noin 600 grammaa naudan rib eye steak -pihvejä. Anna pihvien olla huoneenlämmössä noin puolitoista tuntia ennen grillaamista.
- Ota pihvit pakkauksestaan ja kuivaa niiden pinta kevyesti. Mausta kauttaaltaan sormisuolalla sekä mustapippurilla.
- Grillaa pihvejä molemmin puolin kunnes sisälämpömittari näyttää 55 astetta. Mikäli haluat paistaa pihvit kypsiksi, tulee sisälämpötilan olla 65 astetta.
- Ota pihvit grillistä ja kääri ne folioon, anna tekeytyä 10-15 minuutin ajan ja leikkaa sitten ohuiksi viipaleiksi.
Vinkki! Rib Eye Steak on amerikkalainen klassikko. Naudan ulkofileetä ympäröi rasvaisempi osa, mikä tekee pihvistä maukkaan.
Vinkki! Tarjoa Rib eye steak itsetehdyn maustevoin ja pekoniin käärittyjen grillattujen varsiparsakaalien kera.
Lue myös Anna.fi: Naudan pihvi ja salsa verde
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rib eye steak