Riisisuklaaneliöt
Tuttu suklaapatukka Snickers ja toffeekaramelli Dumle ovat näiden riisisuklaaneliöiden makeuden salaisuus.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
Ainekset
Riisisuklaaneliöt:
- 2 (à 75 g) Snickers-suklaapatukkaa
- 1 (100 g) Dumle-suklaalevy
- 50 g voita
- 5 dl riisimuroja
- 200 g maitosuklaata
Valmistusohje
Riisisuklaaneliöt valmistuvat helposti näin:
1. Pilko suklaapatukat ja suklaalevy ja nosta kattilaan voin kanssa. Sulata miedolla lämmöllä sekoittelen, kunnes seos on kunnolla sulanutta ja melko tasaista.
2. Sekoita joukkoon riisimurot. Tee leivinpaperista cocktailtikkujen tai nuppineulojen avulla noin 16 x 20 cm:n kokoinen muotti. Taita paperiin kulmat ja kiinnitä tikuilla tai neuloilla. Aseta paperimuotti tukevaan vuokaan ja lusikoi suklaamassa muottiin. Painele lusikalla pinnalta tasaiseksi.
3. Sulata maitosuklaa ja valuta se levyn päälle. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin jähmettymään noin tunniksi.
4. Nosta levy vuoasta paperin kanssa ja leikkaa riisisuklaa annospaloiksi.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.
Vinkki: Voit maustaa riisisuklaaneliöt jouluiseksi karpaloilla.
Lue myös: Suklaa – katso vinkit käsittelyyn ja suussa sulaviin suklaaherkkuihin
Lue myös Anna.fi: Näin teet helpot tryffelit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Riisisuklaaneliöt