Reseptit
16
Kiitos

Riisisuklaaneliöt

Tuttu suklaa­patukka Snickers ja toffeekara­melli Dumle ovat näiden riisisuk­laaneliöiden makeuden salai­suus.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Riisisuklaaneliöt:

2 (à 75 g) Snickers-suklaapatukkaa
1 (100 g) Dumle-suklaalevy
50 g voita
5 dl riisimuroja
200 g maitosuklaata

Valmistusohje

1. Pilko suklaapatukat ja suklaalevy ja nosta kattilaan voin kanssa. Su­lata miedolla lämmöllä sekoittelen, kunnes seos on kunnolla sulanutta ja melko tasaista.

2. Sekoita joukkoon riisimurot. Tee leivinpaperista cocktailtikkujen tai nuppineulojen avulla noin 16 x 20 cm:n kokoinen muotti. Taita paperiin kulmat ja kiinnitä tikuilla tai neuloilla. Aseta paperimuotti tukevaan vuo­kaan ja lusikoi suklaamassa muottiin. Painele lusikalla pinnalta tasaiseksi.

3. Sulata maitosuklaa ja valuta se levyn päälle. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin jähmettymään noin tun­niksi.

4. Nosta levy vuoasta paperin kanssa ja leikkaa annospaloiksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Jouluna herkutellaan suklaalla:

karpalo-riisisuklaa

Karpalo-riisisuklaa

Nutellatryffelit

Nutellatryffelit

Lakritsitryffelit Kotiliesi

Suklaa-lakritsi-mantelitryffelit

Anna.fi: Helpot tryffelit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Riisisuklaaneliöt

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X