Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Riisisuklaaneliöt

Tuttu suklaa­patukka Snickers ja toffeekara­melli Dumle ovat näiden riisisuk­laaneliöiden makeuden salai­suus.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Riisisuklaaneliöt:

  • 2 (à 75 g) Snickers-suklaapatukkaa
  • 1 (100 g) Dumle-suklaalevy
  • 50 g voita
  • 5 dl riisimuroja
  • 200 g maitosuklaata

Valmistusohje

Riisisuklaaneliöt valmistuvat helposti näin:

1. Pilko suklaapatukat ja suklaalevy ja nosta kattilaan voin kanssa. Su­lata miedolla lämmöllä sekoittelen, kunnes seos on kunnolla sulanutta ja melko tasaista.

2. Sekoita joukkoon riisimurot. Tee leivinpaperista cocktailtikkujen tai nuppineulojen avulla noin 16 x 20 cm:n kokoinen muotti. Taita paperiin kulmat ja kiinnitä tikuilla tai neuloilla. Aseta paperimuotti tukevaan vuo­kaan ja lusikoi suklaamassa muottiin. Painele lusikalla pinnalta tasaiseksi.

3. Sulata maitosuklaa ja valuta se levyn päälle. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin jähmettymään noin tun­niksi.

4. Nosta levy vuoasta paperin kanssa ja leikkaa riisisuklaa annospaloiksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Vinkki: Voit maustaa riisisuklaaneliöt jouluiseksi karpaloilla.

Lue myös: Suklaa – katso vinkit käsittelyyn ja suussa sulaviin suklaaherkkuihin

Lue myös Anna.fi: Näin teet helpot tryffelit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Riisisuklaaneliöt

Sinun täytyy kommentoidaksesi.