Rommi-rusinajäätelö
Aikuisten rommi-rusinajäätelö kätkee sisäänsä tummaa rommia, hiukan vaniljaa ja maukasta kookossokeria. Tuunaa kaupan vaniljajäätelöstä helposti hurmaava herkku rommiliemessä maustetuilla rusinoilla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Rommi-rusinajäätelö
- 1 l vaniljajäätelöä
Rusinaseos
- 200 g rusinoita
- ½ dl kookos- tai fariinisokeria
- ½ tl vaniljauutetta tai -jauhetta
- ½ dl tummaa rommia
Valmistusohje
Rommi-rusinajäätelö valmistuu helposti näin:
- Mittaa kattilaan 200 grammaa rusinoita, puoli desilitraa kookos- tai fariinisokeria, puoli teelusikallista vaniljauutetta tai -jauhetta sekä puoli desilitraa tummaa rommia.
- Kuumenna, mutta älä keitä. Sekoittele, kunnes sokeri on sulanut. Siirrä pois liedeltä. Anna rusinoiden hautua rommiliemessä kattilan kannen alla kunnes seos on jäähtynyt.
- Ota litra vaniljajäätelöä pehmenemään pöydälle vartiksi. Lusikoi se sekoituskulhoon.
- Lisää joukkoon rommissa mehustuneet rusinat ja liemi.
- Sekoita nuolijalla. Lusikoi seos pakastuksen kestävään elintarvikekelpoiseen astiaan ja pakasta 8 tuntia.
- Pyöritä hieman pehmenneestä jäätelöstä kauniita palloja ja kokoa rommi-rusinajäätelö annoksiksi.
Vinkki! Tee myös kirsikka-viskijäätelöä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 10/2023.
Lue myös Anna.fi: Suklaa-kermaliköörijäätelö
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rommi-rusinajäätelö