Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Rucolaöljy

Rucolaöljy valmistuu vikkelästi ja helposti. Sen hienoisen pippurinen maku terästää pasta-annokset ja salaatit.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Rucolaöljy

  • 2 dl oliiviöljyä
  • 2 ruukkua rucolaa
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • ¼ tl suolaa
  • 1/6 tl valkopippuria

Valmistusohje

Rucolaöljy valmistuu helposti näin:

1. Soseuta rucolasalaatti tehosekoittimessa tai morttelissa. Lisää joukkoon öljyä, sitruunanmehua ja mausteeksi suolaa ja valkopippuria.

2. Rucolaöljyn voit valmistaa jo tarjoamista edellisenä päivänä. Säilytä kastike viileässä peitettynä.

Vinkki: Mausta rucolaöljyllä pastat ja salaatit. Kokeile esimerkiksi perunasalaatin maustajana.

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy helppo yrttiöljy basilikasta ja rucolasta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Rucolaöljy

Sinun täytyy kommentoidaksesi.