Rucolaöljy
Rucolaöljy valmistuu vikkelästi ja helposti. Sen hienoisen pippurinen maku terästää pasta-annokset ja salaatit.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Rucolaöljy
- 2 dl oliiviöljyä
- 2 ruukkua rucolaa
- 1 rkl sitruunanmehua
- ¼ tl suolaa
- 1/6 tl valkopippuria
Valmistusohje
Rucolaöljy valmistuu helposti näin:
1. Soseuta rucolasalaatti tehosekoittimessa tai morttelissa. Lisää joukkoon öljyä, sitruunanmehua ja mausteeksi suolaa ja valkopippuria.
2. Rucolaöljyn voit valmistaa jo tarjoamista edellisenä päivänä. Säilytä kastike viileässä peitettynä.
Vinkki: Mausta rucolaöljyllä pastat ja salaatit. Kokeile esimerkiksi perunasalaatin maustajana.
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy helppo yrttiöljy basilikasta ja rucolasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rucolaöljy