Ruokaisa papusalaatti
Ruokaisa papusalaatti on helppo tehdä ja maistuu ihanan rapsakalta. Käytä salaattiin valmista papusekoitusta ja saat nopeasti ruokaisan salaatin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Ruokaisa papusalaatti
- noin 4 dl keitettyjä erilaisia papuja tai
- 1 prk (noin 400 g) valmista papusekoitusta
- 1 punainen ja vihreä paprika
- 3 vartta salaattisipulia
- 200 g pakastemaissia
- 3 rkl hienonnettua persiljaa
kastike:
- 1 limetin mehu
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0.5 tl raastettua tuoretta inkivääriä
- veitsenkärjellinen murskattua valkosipulia
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Ruokaisa papusalatti syntyy näin helposti. Valuta ja huuhtele papusekoitus.
2. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kanta. Leikkaa paprikat kuutioiksi.
2. Kuori ja viipaloi salaattisipulit.
3. Sekoita salaatin ainekset kulhossa.
4. Tee kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatin joukkoon.
5. Ruokaisa papusalaatti saa maustua viileässä noin tunnin ennen tarjoilua.
Lue myös: Pavut ja linssit ovat edullista arkiruokaa – näin valmistat ne oikein
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Aasialaiset maustetut pavut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruokaisa papusalaatti
Pakaste maissit pitäisi nykyohjeen mukaan kuumentaa ennen käyttöä (myös hernemaissipaprika), muuten vaarana on vatsatauti. Maissi ei ainakaan ole kotimaista, siksi kuumennussuositus.
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/elintarvikkeiden-turvallisen-kayton-ohjeet/turvallisen-kayton-ohjeet/pakastevihannekset/
Tammikuussa 2018 oli ”listeriaepidemia”, joka oli ilmeisesti peräisin pakastemaissista.