Reseptit
yli 60 min
12

Saksanpähkinä-broileriterriini

Saksanpähkinät tuovat karkearakenteiseen broileripasteijaan mukavia sattumia. Seuraksi sopii makea karpalo- tai puolukkahillo.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1 ps (80 g) babypinaattia
25 g voita
noin 700 g broilerin ohutleikkeitä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kuivattua yrttiseosta
400 g sika-nautajauhelihaa
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1/2 dl sherryä, brandya tai konjakkia
1 ps (75 g) saksanpähkinöitä
2-3 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Pyöräytä pinaatit kuumalla pannulla voissa pehmeiksi. Nosta broilerileikkeet ja valkosipulinkynnet monitoimikoneeseen ja aja leikkuuterällä hienoksi. Poista leikkuuterä ja sekoita joukkoon huolella sekoittaen pinaattiseos, jauheliha, kanamunat, kerma ja alkoholi. Hienonna saksanpähkinät karkeaksi. Lisää kulhoon pähkinät ja mausteet. Kääntele ainekset huolella sekaisin.

2. Kastele leivinpaperiarkki ja purista kuivaksi. Vuoraa pitkänmallinen, noin 2 litran leipävuoka kostealla paperilla ja painele massa vuokaan. Käännä leivinpaperin reunat taikinan päälle ja suojaa pinta foliolla.

3. Kypsennä pateeta vesihauteessa 175 asteessa, kunnes sisälämpötila näyttää 72–74 astetta. Aikaa kuluu noin kaksi tuntia. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun sisältä valuva neste on kirkasta, terriini on kypsää. Nosta jäähtymään. Anna vetäytyä jääkaapissa painon alla yön yli. Tarjoile kylmänä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 26/17.

Myös nämä herkut maistuvat joulupöydässä:

maalaiskalkkunapatee

Maalaiskalkkunapatee

Savulohipatee

Savulohipatee

riista-sienipatee

Riista-sienipatee

Ruoka.fi: Sinihomejuustoterriini

Keskustelu

Kommentoi juttua: Saksanpähkinä-broileriterriini

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X