Maalaiskalkkunapatee
Maalaiskalkkunapatee herättää ihastuksen kiljahduksia joulupöydässä. Mehevää pateeta piristävät pistaasipähkinät ja tilkka konjakkia.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Maalaiskalkkunapatee:
- 4 pekoniviipaletta
- 2 pkt (à 450 g) kalkkunan ohutleikettä
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 1 rkl Provencen yrttiseosta
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 1 rkl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 750 g sika-nautajauhelihaa
- 4 rkl pistaasipähkinöitä
- 100 g kuivattuja karpaloita
- 3 kananmunaa
- 2 rkl konjakkia tai brandya
Valmistusohje
Maalaiskalkkunapatee tehdään helposti näin:
1. Hienonna pekonit monitoimikoneessa. Lisää kalkkunaleikkeet ja mausteet. Jauha karkeaksi seokseksi.
2. Kaavi seos kulhoon ja sekoita joukkoon puulastalla huolellisesti sekoittaen jauheliha, karkeaksi rouhitut pistaasipähkinät, karpalot, kananmunat ja konjakki tai brandy.
3. Vuoraa pitkulainen vuoka leivinpaperisuikaleilla ja painele massa vuokaan. Suojaa pinta foliolla.
4. Kypsennä pateeta vesihauteessa 200 asteessa reilu tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kun pintaan nouseva neste on kirkasta, patee on kypsää. Nosta patee jäähtymään ja kumoa haaleana. Tarjoa kylmänä tai haaleana.
Lue myös: Joulupöydän kylmät alkupalat
Lue myös Anna.fi/ruoka: Helppo maksapatee
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maalaiskalkkunapatee