Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Salaattia Skagenin tapaan

Skagen salaatti syntyy katkaravuista, majoneesista ja ranskankermasta. Raikkautta salaattiin tuo limetinmehu.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Salaattia Skagenin tapaan:

  • 500 g isoja, kuorittuja katkarapuja
  • 10 viiriäisen tai 4 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • ½ kurkkua
  • 1 dl majoneesia
  • 2 dl ranskankermaa
  • limetin raastettu kuori ja mehu
  • ripaus suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 dl silputtua tilliä
  • Rooman salaatin lehtiä
  • tilliä

Valmistusohje

 

1. Sulata katkarapuja jääkaapissa yön yli. Siivilöi ravuista neste.

2. Keitä viiriäisenmunia pari minuuttia ja kananmunia noin 8minuuttia. Halkaise kurkku, poista siemenet ja raasta karkeaksi.

3. Sekoita raaste ja muut ainekset. Lisää seos katkarapujen joukkoon.

4. Aseta pieniin laseihin salaatinlehti ja lusikoi rapusalaattia lasiin. Aseta päällimmäiseksi viiriäisenmuna tai haarukalla silputtua kananmunaa ja tillin oksa.

Vinkki! Tarjoile salaatti marinoidun karitsan kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Salaattia Skagenin tapaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.