Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Savukala

Savukala on klassikko ja itse tehtynä todellista herkkua. Tällä ohjeella savustat niin ahvenet, muikut, siian kuin silakatkin.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Savukala

  • 1 kg ahvenia, siikaa, muikkuja tai silakoita
  • 1 l vettä
  • 1 dl merisuolaa
  • 3 rkl rypsiöljyä

Lisäksi

  • 2 sokeripalaa
  • kourallinen savustuspuruja

Valmistusohje

Savukala tehdään helposti näin:

  1. Kuumenna litra vettä, sekoita joukkoon desilitra merisuolaa ja anna suolan liueta. Anna jäähtyä.
  2. Poista kaloista sisälmykset ja kidukset. Suomut voit jättää. Huuhdo ja kuivaa kalat. Laita kalat suolaveteen. Pienet kalat, kuten muikut ja silakat suolautuvat noin 15 minuutissa. Isommat kalat, kuten ahvenet ja siika saavat maustua 20-30 minuuttia.
  3. Kuivaa kalat. Pyyhkäise pintaan vähän rypsiöljyä.
  4. Levitä kourallinen savustuspuruja tasaisesti savustimen pohjalle ja lisää kaksi sokeripalaa. Kuumenna savustin grillissä. Odota noin viisi minuuttia savun muodostumista. Laita kalat savustimen ritilälle. Jos käytät sähkösavustinta, toimi laitteesi käyttöohjeiden mukaan.
  5. Savusta 40-45 minuuttia/1 kg kalaa. Aika ovat viitteellinen, sillä savustusaika riippuu kalojen koosta ja savustimen kuumuudesta. Tarjoa savukala uusien perunoiden ja salaatin kera.

Lue myös: Kalan savustaminen

Lue myös Anna.fi: Savustetut muikut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Savukala

Sinun täytyy kommentoidaksesi.