
Savulohipatee
Savulohipatee kypsennetään vesihauteessa uunissa. Tomaattinen chilikastike, tilli, kerma ja kanamuna tuovat pateeseen täyteläisyyttä ja mainion maun.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Savulohipatee:
- 500 g lohta fileenä
- 250 g kylmäsavulohta
- 1.5 tl suolaa
- 4 munanvalkuaista
- 4 dl kuohukermaa
- 2 rkl tomaattista chilikastiketta
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
Valmistusohje
Savulohipatee tehdään helpostin näin:
1. Poista ruodot ja nahka. Paloittele ja nosta monitoimi-koneeseen suolan kanssa. Lisää koneen käydessä valkuaiset yksitellen ja sen jälkeen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi massaksi.
2. Vuoraa pitkä, noin 1,5-litrainen leipävuoka leivinpaperisuikaleilla ja valuta massa vuokaan. Tasoita ja käännä leivinpaperin päät pinnan suojaksi. Peitä vuoka foliolla.
3. Nosta vuoka uunipannulle, jossa on kiehuvan kuumaa vettä. Kypsennä savulohipateeta 150-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia tai kunnes sisälämpötila näyttää 72-75 astetta. Nosta patee jäähtymään ja anna vetäytyä. Kumoa haaleana. Tarjoa savulohipatee haaleana tai täysin kylmänä salaatin kera.
Katso myös: Maalaispateen ohje
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Savusiika-mätitrifle
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savulohipatee