Reseptit
30-60 min
50

Serinakakut

Ainekset

Lisää kauppalistalle
200 g voita tai margariinia
1.5 dl fariinisokeria (100 g)
1 kananmuna
runsas 1 tl leivinjauhetta
1.5 tl vaniljasokeria
3.5 dl vehnäjauhoja (noin 250 g)

voiteluun:

munanvalkuaista

pinnalle:

mantelirouhetta

Valmistusohje

  1. Vaahdota pehmeä rasva fariinisokerin kanssa. Lisää kananmuna, vaniljasokeri ja osa vehnäjauhoista, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää jauhoja sen verran, että taikina on helppoa pyörittää tangoksi.
  2. Paista uunissa ensin muutama koekakku, niin näet, onko taikinan koostumus ja oman uunisi lämpötila sopiva.
  3. Leikkaa taikinapötköt paloiksi ja pyörittele pieniksi palloiksi leivinpaperille. Samalla kun siirrät taikinapallot leivinpaperille, kasta ne ensin valkuaiseen ja sitten mantelirouheeseen.
  4. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä leivonnaiset ja säilytä tiiviskantisessa rasiassa.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Serinakakut

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X