Reseptit
8
Kiitos

Siemenillä maustetut ruusukaalit

Uunissa rapeaksi paahtuvista ruusukaaleista syntyy maittava kasvisruokalisuke.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Siemenillä maustetut ruusukaalit:

2 pkt (à 300 g) ruusukaaleja
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
1/2 dl pinjansiemeniä
1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 tl sormisuolaa
1/2 tl valkosipulirouhetta
ripaus mustapippuria
1 dl parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

1. Huuhtele ruusukaalit ja poista niistä ohuesti kannat. Poista tarvittaessa päällimmäiset
lehdet. Halkaise suurimmat ruusukaalit ja jätä pienimmät kokonaisiksi. Levitä ruusukaalit leivinpaperoidulle uunipellille ja valuta päälle oliiviöljy sekä hunaja.

2. Paahda 225 asteessa uunin keskitasossa 15 minuuttia. Nosta kaalit uunista ja levitä päälle siemenet sekä mausteet. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste. Jatka paahtamista vielä muutama minuutti. Tarjoile lämpiminä.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 26/17.

Ruusukaalista syntyy herkulliset lisukkeet:

ruusukaali-karpalo-pähkinalisuke

Ruusukaali-karpalo-pähkinälisuke

jouluiset-ruusukaalit

Jouluiset ruusukaalit

Karamellisoidut ruusukaalit

Ruoka.fi: Hunajavoissa paistetut ruusukaalit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Siemenillä maustetut ruusukaalit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X