Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sienirisotto

Sienirisotto valmistetaan kuivatuista sienistä. Tämä risotto sopii mainiosti myös retkievääksi. Täyteläisen ja mehevän lopputuloksen varmistavat parmesaani ja voi, Uskalla jättää risotto mahdollisimman löysäksi ja pehmeäksi.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta

Ainekset

Sienirisotto

  • 25 g kuivattuja metsäsieniä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 dl risottoriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • n. 1 l kasvislientä (kuutiosta ja vedestä) tai sienilientä
  • 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 50 g voita
  • 1 tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Sienirisotto tehdään helposti näin:

1. Murskaa 25 grammaa kuivattuja metsäsieniä hienonhienoksi. Hienonna sipuli ja kolme valkosipulinkynttä. Kuullota sipuleita öljyssä pari minuuttia.

2. Lisää pannulle sienirouhe ja kolme desilitraa risottoriisiä. Jatka kuullotusta pari minuuttia. Lisää desilitra valkoviiniä pannulle ja sekoittele, kunnes viini on imeytynyt.

3. Lisää noin litra kasvislientä pikku hiljaa riisin joukkoon. Sekoita koko ajan. Kun riisi on sopivan kypsää, lisää desilitra raastettua parmesaanijuustoa, 50 grammaa voita, teelusikallinen suolaa ja 1/4 teelusikallista rouhittua mustapippuria. Sekoita.

4. Tarjoa risotto löysänä. Koristele sienirisotto kuivatuilla kasviksilla.

Vinkki! Voit hyvin korvata kuivatut sienet tuoreilla sienillä.

Ohje on julkaistu Kotilieden Ihana Kesä -erikoislehdessä 2022.

Lue myös: Miten kuivattuja sieniä käytetään? Katso 6 loistavaa vinkkiä

Lue myös Anna.fi: Risotto on onnistuessaan pehmeää ja täyteläistä – näillä ohjeilla valmistat elämäsi parhaan risoton!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sienirisotto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.