Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sillivati

Monen kesäpöytään kuuluu ehdottomasti varhaisperunat ja silli, jotka asetellaan näyttävästi vadille ja juhannuksena se koristellaan syötävillä ruohosipulinkukilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Sillivati:

  • 150 g matjessillifileetä
  • 8 keitettyä, keskikokoista uutta perunaa
  • 10 keitettyä viiriäisenmunaa
  • 1 iso punasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 nippu tilliä
  • 75 g ruisnacho-lastuja (Vaasan)
  • 1 nippu ruohosipulia kukkineen
  • 1 dl Dijonnaise-sinappimajoneesia

Valmistusohje

Sillivati tehdään helposti näin:

1. Huuhtele sillifilee kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Viipaloi kylmät perunat. Kuori viiriäisenmunat varoen ja halkaise munat. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

2. Nosta perunat ja punasipuliviipaleet kulhoon ja lisää joukkoon oliiviöljy sekä hienonnettu tilli. Sekoittele ainekset.

3. Nostele kaikki ainekset tarjoiluvadille ruislastujen kanssa. Hienonna pinnalle ruohosipulia ja asettele koristeeksi ruohosipulin kukkia. Viimeistele sillivati pursottamalla sinappimajoneesista nokareita tarjoiluvadille kastikkeeksi.

Lue myös: Kesäpöydän parhaat silliherkut – 8 maukasta ohjetta

Lue myös Anna.fi: Näin teet herkulliset perunapihvit ja rapu-sillikaviaarin

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sillivati

Sinun täytyy kommentoidaksesi.