Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Sillivati

Monen kesäpöytään kuuluu ehdottomasti varhaisperunat ja silli, jotka asetellaan näyttävästi vadille ja juhannuksena se koristellaan syötävillä ruohosipulinkukilla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Sillivati:

  • 150 g matjessillifileetä
  • 8 keitettyä, keskikokoista uutta perunaa
  • 10 keitettyä viiriäisenmunaa
  • 1 iso punasipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • nippu tilliä
  • 75 g ruisnacho-lastuja (Vaasan)
  • nippu ruohosipulia kukkineen
  • 1 dl Dijonnaise-sinappimajoneesia

Valmistusohje

Sillivati tehdään helposti näin:

1. Huuhtele sillifilee kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Viipaloi kylmät perunat. Kuori viiriäisenmunat varoen ja halkaise munat. Kuori punasipuli ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi.

2. Nosta perunat ja punasipuliviipaleet kulhoon ja lisää joukkoon oliiviöljy sekä hienonnettu tilli. Sekoittele ainekset.

3. Nostele kaikki ainekset tarjoiluvadille ruislastujen kanssa. Hienonna pinnalle ruohosipulia ja asettele koristeeksi ruohosipulin kukkia. Pursota sinappimajoneesista nokareita tarjoiluvadille kastikkeeksi.

Lisää reseptejä:

Sillipannacotta Sillihakkelus Ruoka.fi: Perunapihvit ja rapu-sillikaviaari

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Sillivati

Sinun täytyy kommentoidaksesi.