Reseptit
alle 30 min

Sinisimpukat (Moules a la marniere)

Ainekset

Lisää kauppalistalle
25 g voita
1 sipuli tai 2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
2 dl kuivaa valkoviiniä
persiljaa
(timjamia, laakerinlehtiä)
500 g sinisimpukoita

Valmistusohje

  1. Kuumenna voi tilavassa kattilassa ja lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota. Lisää valkoviini ja osa hienonnetusta persiljasta. Jos haluat lisää myös timjamia ja laakerinlehti. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää sinisimpukat. Peitä tiiviillä kannella ja anna simpukoiden kypsyä viinistä muodostuvassa höyryssä, kunnes ne avautuvat eli 5-6 minuuttia. Ravista kattilaa välillä ja varmista, että liemi kiehuu koko ajan. Ylikypsentäminen sitkistää ja kutistaa simpukat.
  2. Nosta simpukat pois kattilasta reikäkauhalla lämmitetyille syville lautasille. Heitä samalla pois kaikki simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Siivilöi liemi ja keitä lientä hetken ja kaada liemi simpukoiden päälle. Koristele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa lisänä tuoretta hiivaleipää tai patonkia, jota kastetaan lautasella olevaan maukkaaseen liemeen.
  • Simpukkaa syödessä voit irrottaa simpukan toisen kuorenpuoliskon ja käyttää sitä lusikkana, jolla irrotat simpukan kuorestaan. Poista simpukan ympäriltä kumimainen rengas.
  • Nesteeksi voit käyttää myös vettä, siideriä tai kalalientä. Keitinliemeen ei lisätä suolaa.
  • Samaan tapaan voit kuumentaa yrttiliemessä pakastetut, esikeitetyt sinisimpukat. Anna simpukoiden ensin sulaa hitaasti jääkaapissa yön yli tai muutaman tunnin ajan.
  • Tuoreiden, elävien simpukoiden puhdistaminen: pese simpukat juoksevassa vedessä harjalla harjaten. Heitä pois ne simpukat, joiden kuori on rikkinäinen tai jotka eivät kuorta napautettaessa sulkeudu. Poista juuri ennen keittämistä pienellä veitsellä säikeinen parta.

Avainsanat

Avainsanat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sinisimpukat (Moules a la marniere)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X