Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Suklaa-oliiviöljykakku

Monen luottolääke kaamoshoitoon on tumma suklaa. Kuitupitoisia jyttejauhoja ja oliiviöljyä sisältävää suklaakakkua voi syödä hyvällä omallatunnolla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Suklaa-oliiviöljykakku:

  • 250 g tummaa suklaata
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl kookossokeria
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 ½ dl vaaleita jyttejauhoja (gluteeniton jauhoseos)
  • ¼ tl suolaa

Pinnalle:

  • 75 g pähkinäsekoitusta
  • 1 rkl kaakaojauhetta

Valmistusohje

1. Paloittele ja sulata tumma suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota kananmunat ja kookossokeri. Lisää joukkoon oliiviöljy, jauhot, suola ja tumma suklaa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Valuta taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (20 cm). Ripottele pinnalle pähkinät. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia. Jätä kakku hieman pehmeäksi sisältä. Parhaimmillaan kakku on hieman jäähtyneenä, sisältä kosteana. Anna kakun jäähtyä ennen leikkaamista. Siivilöi jäähtyneen kakun pinnalle kaakaojauhetta.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 23/17.

Maista myös näitä suklaisia kakkuja:

Gluteeniton leivonta, suklaakakku

Jauhoton suklaakakku

Minttu_suklaaraakakakku

Gluteeniton minttu-suklaaraakakakku

Vapun suosikkisuklaakakku on pehmeän suklainen unelma.

Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Ruoka.fi: Kurpitsa-suklaakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaa-oliiviöljykakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.