Sitruuna-rahkajäätelö on kesäpäivän herkullinen virkistäjä. Maitorahkan ja sitruunan yhdistelmä antaa virkistävän maun jäätelölle. Glukoosisiirappi estää suurien jääkiteiden muodostumisen. Siksi jäätelöstä tulee hileetön, pehmeä ja suussa sulava.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
2 dlkuohukermaa
2 tlvaniljasokeria
1 rklsitruunankuorta
1 prk (250 g)maitorahkaa
2 kananmunaa
1 dlglukoosisiirappia
1/2 dlsokeria
Mainos
Valmistusohje
1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljalla ja hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella. Sekoita kermavaahto rahkan joukkoon.
2. Mittaa toiseen kulhoon kananmunat, glukoosisiirappi ja sokeri. Vaahdota paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Yhdistä kerma-rahkaseos munavaahtoon ja sekoita varovasti keskenään.
3. Kaada vuokaan, peitä kelmulla ja pakasta ensin 20 minuuttia, sekoita hyvin ja laita takaisin pakastimeen. Sekoita vielä pari kertaa pakastamisen aikana. Anna olla pakastamisessa vähintään 4 tuntia tai kauemmin. Nosta jäätelö pehmenemään noin 30 minuuttia ennen syömistä.
Kirjautumiseen tarvitset henkilökohtaisen Otavamedia-tilin, jonka tunnuksilla pääset kirjautumaan palveluun. Otavamedia-tilin tunnuksilla voit käyttää kaikkia Otavamedian digipalveluita sekä tarkastella yhteys- ja tilaustietojasi
Otavamedia.fi:ssä. Näköislehtien sekä muun maksullisen sisällön käyttöön tarvitset lisäksi voimassa olevan tilauksen.
Keskustelu
Kommentoi juttua: Sitruuna-rahkajäätelö