Reseptit
yli 60 min
6

Sitruuna-rahkajäätelö

Maitorahkan ja sitruunan yhdis­telmä antaa vir­kistävän maun jäätelölle. Glukoosisiirap­pi estää suurien jääkiteiden muo­dostumisen. Siksi jäätelöstä tulee hileetön, pehmeä ja suussa sulava.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunankuorta
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 kananmunaa
1 dl glukoosisiirappia
1/2 dl sokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta vaniljalla ja hyvin pestyn sitruunan raastetulla kuorella. Sekoita kermavaahto rahkan joukkoon.

2. Mittaa toiseen kulhoon kananmunat, glukoosisiirappi ja sokeri. Vaahdota paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Yhdistä kerma-rahkaseos munavaahtoon ja sekoita varovasti keskenään.

3. Kaada vuokaan, peitä kelmulla ja pakasta ensin 20 minuuttia, sekoita hyvin ja laita takaisin pakastimeen. Sekoita vielä pari kertaa pakastamisen aikana. Anna olla pakastamisessa vähintään 4 tuntia tai kauemmin. Nosta jäätelö pehmenemään noin 30 minuuttia ennen syömistä.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/18.

Maista myös näitä jäätelöitä:

tuorejuustojäätelö

Tuorejuustojäätelö

pistaasijäätelö

Pistaasijäätelö

tyrnijäätelö

Tyrnijäätelö

Anna.fi: Kermaliköörijäätelö

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruuna-rahkajäätelö

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X