Reseptit
alle 30 min
10
Kiitos

Sitruunakääretorttu

Ainekset

Lisää kauppalistalle
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
0.5 dl unikonsiemeniä
1 sitruunan kuori

Täyte

1 dl kuohukermaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 dl lemoncurdia eli sitruunatahnaa

Pinnalle

tomusokeria

Valmistusohje

Sitruunakääretorttu on helppo ja herkullinen leivonnainen, johon unikonsiemenet tuovat ihanan rasahtelevan suutuntuman.

1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahdon joukkoon. Lisää unikonsiemenet ja sitruunankuori ja nostele kevyesti tasaiseksi taikinaksi.

2. Levitä kääretorttupohja leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa puhtaalle ja kevyesti sokeroidulle leivinpaperiarkille. Anna jäähtyä.

3. Vaahdota kerma. Vatkaa jogurtti ja sitruunatahna keskenään. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Levitä kermaseos tasaisesti kääretorttupohjalle. Kääri tiukalle rullalle paperin avulla. Peitä huolella ja nosta kylmään vetäytymään vähintään tunniksi tai yön yli.

4. Sirottele kääretortun pintaan koristeeksi tomusokeria. Leikkaa sitruunakääretorttu annospaloiksi.

Kokeile myös muita ihania leivonnaisia:
Pikapullat pähkinätäytteellä
Mehevä limettikakku
Donitsit uunissa
Ruoka.fi: Suklaa-kääretorttu

Kuva: Sampo Korhonen / OM-arkisto

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruunakääretorttu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X