Reseptit
alle 30 min
4
Kiitos

Sitruunapasta

Kesäkurpitsa tekee sitruunapastasta ruokaisamman.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
2 pientä kesäkurpitsaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria

Sitruunakastike:

1 sitruunan raastettu kuori
½ sitruunan puristettu mehu
50 g voita
mustapippuria
0.5 dl parmesaaniraastetta

Pasta:

400 g pastaa
noin 4 l vettä
1 rkl suolaa

Valmistusohje

Sitruunapasta

1. Huuhdo ja halkaise kesäkurpitsat. Raavi lusikalla siemenet pois ja leikkaa kesäkurpitsat ohuehkoiksi viipaleiksi. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulit öljyssä ja paista kesäkurpitsaviipaleet. Mausta ja siirrä kesäkurpitsat kulhoon, poista valkosipulinkynnet.

2. Raasta sitruuna ja purista mehu. Sulata voi. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu sekä parmesaani ja mustapippuri.

3. Kuumenna pastan keitinvesi kiehuvaksi, lisää suola ja pasta. Tarkista pakkauksesta pastan keittoaika. Valuta juuri ja juuri kypsä pasta lävikössä. Kaada takaisin kattilaan. Lisää joukkoon sitruunavoi ja kesäkurpitsat. Tarjoa sitruunapasta heti.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruunapasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X