Ruoka

Ruokatoimittaja testasi kuorineen syötävät minisitruunat – ovatko kirpsakat välipalasitruunat hitti vai huti?

Lemon Snack -minisitruunat ovat italialaisia välipalasitruunoita, joiden maku on normaalia sitruunaa hieman makeampi. Pikkusitruunat ovat tarkoitettu syötäväksi kuorineen päivineen. Sitruunaa rakastava ruokatoimittaja testasi somehitiksi nousseet sitrukset.

Minisitruunat voi italialaisen tuottajan mukaan syödä kuorineen. Lemon Snack -sitruunat ovat kehitetty kokonaisina syötäväksi välipalaksi. Kuoressa ja kuoren alla on runsaasti vitamiineja, kuten muissakin hedelmissä.

Sellainen räjähtävä kirpeys iskee tajuntaan.

TikTok-palvelussa leviää videoita missä sitruunat ovat päässeet makutestiin ihan tavallisten kuluttajien keskuudessa.  Kotilieden ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki maistoi sitruunat. Katso Kotilieden video alta.

Miltä minisitruunat maistuvat kuorineen?

Minisitruunat näyttävät ihan tavallisilta sitruunoita, mutta ne ovat vain pienempiä. Kuoren sanotaan olevan makea ja sisältä raikkaan kirpeä. Kuorta ei ole käsitelty sadonkorjuun jälkeen, lukee tuotteen pakkauksessa. Luomua sitruunat eivät kuitenkaan ole tuottajan mukaan.

Miksi välipalaksi pitäisi syödä sitruunoita? Onhan olemassa parempiakin vaihtoehtoja antioksidanttien ja vitamiinien saamiseen.

Halusimme kaikesta huolimatta maistaa somehitiksi nousseet söpöt pienet sitruunat.

Toimittaja pesi sitruunat hyvin ja puraisi:

”Kuori on hieman nahkea, sitä on vaikea saada purtua palasiksi. Raikas ja kirpeä sitruuna pirskahtaa suussa. Sellainen räjähtävä kirpeys iskee tajuntaan. Sisällä on todella paljon pieniä siemeniä, jotka eivät maistu hyvältö. Kuori on saippuamaisen makuinen ja nahkean nahkamainen koostumukseltaan. Kuoren saippuamainen maku sekoittuu raikkaaseen sitruunaan. Ihan hyvää, mutta ei tällä välipalan tarvetta täytä ja saippuamainen maku jää pyörimään suuhun. Hyödyntäisin pikkusitruunat ruoanlaitossa mieluummin.”

Mihin minisitruunoita voi käyttää?

Ruokatoimittaja keksi tuotteelle monta muuta parempaa käyttötarkoitusta kuin tuoreena välipalaksi.

Lemon Snack -välipalasitruunoita myydään Lidlin ruokakaupoissa. Niiden satokausi kestää huhtikuun loppuun.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokatoimittaja testasi kuorineen syötävät minisitruunat – ovatko kirpsakat välipalasitruunat hitti vai huti?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.