Reseptit
30-60 min
4
Kiitos

Sitruunasiika

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1-1,5 kg siika tai nieriä

täyte:

nippu tilliä
3 kpl kevätsipulin varsia
1-2 sitruunaruohoa
tai 1 tl sitruunaruohotahnaa
2 rkl sitruunaöljyä
1 tl suolaa
ripaus valkopippuria

pinnalle:

1-2 rkl sitruunaöljyä
suolaa

Valmistusohje

  1. Perkaa ja suomusta siika. Huuhdo ja kuivaa kala.
  2. Silppua maustevihannekset ja sekoita täytteen ainekset. Täytä kala ja sulje vatsa hammastikuilla.
  3. Aseta kala isoon uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle pellille vatsalleen. Kalan voi tukea uintiasentoon foliolla. Mausta pinta suolalla ja valele päälle öljyä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Poista hammastikut ja tarjoa kala parsarisoton tai persiljaperunoiden, parsan ja sokeriherneen palkojen kanssa.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Sitruunasiika

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X