Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Snickerskakku

Snickerskakku yhdistää täy­dellisesti suolai­set pähkinät ja makean kinuskin. Maapähkinä­kinuski kätkey­tyy mehevän kakkupohjan ja suklaisen täyt­teen sisään.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Snickerskakku, kakkupohja

  • 100 g voita
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 ¼ dl maitoa

Snickerskakku, maapähkinäkinuski

  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dl fariinisokeria
  • 4 rkl maapähkinävoita (hienoa, sokeroitua)
  • 1 dl suolattuja maapähkinöitä

Snickerskakku, täyte, kuorrutus ja pinnalle

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 250 g maitosuklaata
  • 2 dl suolattuja maapähkinöitä

Valmistusohje

Snickerskakku leivotaan helposti näin:

1. Leivo kakkupohja mieluiten edel­lisenä päivänä.

2. Sulata sata grammaa voita. Sekoita 2 1/2 desilitraa vehnäjauhoja, puoli desilitraa tummaa kaa­kaojauhetta ja kaksi teelusikallista leivinjauhetta keskenään. Vatkaa kolme kananmuna ja  kaksi desilitraa sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon vuorotellen kahdes­sa erässä jauhot, 1 1/4 desilitraa maitoa ja voi. Voitele vuoka ja kaada taikina pitkulaiseen leipävuokaan (1,5 l). Paista 180 as­teessa uunin keskitasolla 35 minuut­tia, kunnes kakku on kypsä.

3. Kumoa vuoka tasaiselle alustalle, jotta kakun kohonnut pinta tasoit­tuu. Irrota vuoka vasta, kun kakku on jo hieman jäähtynyt. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä tai nosta kakku kelmussa jääkaappiin yön yli.

4. Valmista kinuski. Mittaa kolme desilitraa kuohukermaa ja kolme desilitraa fariinisokeria paksupohjaiseen pie­neen kattilaan. Keitä noin 7 minuut­tia välillä vispaten, kunnes kinus­ki jättää vispilään selkeän pinnan. Kaada yksi desilitra  kinuskia sivuun kakun vii­meistelyä varten.

5. Lisää kattilassa olevaan kinus­kiin neljä ruokalusikallista maapähkinävoita. Keitä kinuskia paksummaksi vielä pari minuuttia. Sekoita kinuskin joukkoon yksi desilitra suolattuja maapäh­kinöitä ja jätä odottamaan huoneen­ lämpöön.

6. Valmista täyte. Vatkaa kaksi desilitraa kuohukermaa ja yksi ruokalusikallinen vaniljasokeria vaahdoksi. Lisää 400 grammaa maustamatonta tuore­juustoa sekä yksi desilitra sokeria ja vatkaa tasai­seksi.

7. Sulata 250 grammaa maitosuklaata mikrossa tai vesi­hauteessa. Lisää haalea suklaa vaah­don joukkoon ohuena nauhana samalla käsin vatkaten. Lusikoi täyte pursotinpussiin, et tarvitse tyllaa. Täytteen voi myös lusikoida kakun pinnalle.

8. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Leikkaa pursotinpussiin 2,5 sentti­metrin kokoinen suu. Pursota täy­tettä alimmaisen ja keskimmäisen kerroksen pitkille reunoille niin, että keskelle jää kinuskia varten 3 sentti­metrin levyinen väli koko kakun pituudelta.

9. Lusikoi jäähtynyt pähkinäkinuski täytteen väliin. Kinuski saa olla jäh­meää, jotta se pysyy kakun välissä. Jos kinuski on liian valuvaa, keitä si­tä vielä pari minuuttia. Kinuski jäh­mettyy myös jääkaapissa.

10. Aseta kakkukerrokset päällek­käin. Pursota kakun pinnoille loppu suklaatäyte ja tasoita pinta. Muo­toile kakun päällinen Snickers­patu­kan mukaisesti kostutetun lusikan avulla.

11. Valuta kuorrutetun kakun päälle sivuun otettua (1 dl) kinuskia. Snickerskak­ku on parhaimmillaan, kun se saa tekeytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Ripottele kaksi desilitraa suolattuja maapähkinötä kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2021.

Lue myös: Maapähkinävoi on leipojan luottomauste – katso parhaat vinkit ja reseptit!

Lue myös Anna.fi: Suolakinuski-suklaakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Snickerskakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.