3. Kumoa vuoka tasaiselle alustalle, jotta kakun kohonnut pinta tasoittuu. Irrota vuoka vasta, kun kakku on jo hieman jäähtynyt. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen täyttämistä tai nosta kakku kelmussa jääkaappiin yön yli.
4. Valmista kinuski. Mittaa kolme desilitraa kuohukermaa ja kolme desilitraa fariinisokeria paksupohjaiseen pieneen kattilaan. Keitä noin 7 minuuttia välillä vispaten, kunnes kinuski jättää vispilään selkeän pinnan. Kaada yksi desilitra kinuskia sivuun kakun viimeistelyä varten.
5. Lisää kattilassa olevaan kinuskiin neljä ruokalusikallista maapähkinävoita. Keitä kinuskia paksummaksi vielä pari minuuttia. Sekoita kinuskin joukkoon yksi desilitra suolattuja maapähkinöitä ja jätä odottamaan huoneen lämpöön.
6. Valmista täyte. Vatkaa kaksi desilitraa kuohukermaa ja yksi ruokalusikallinen vaniljasokeria vaahdoksi. Lisää 400 grammaa maustamatonta tuorejuustoa sekä yksi desilitra sokeria ja vatkaa tasaiseksi.
7. Sulata 250 grammaa maitosuklaata mikrossa tai vesihauteessa. Lisää haalea suklaa vaahdon joukkoon ohuena nauhana samalla käsin vatkaten. Lusikoi täyte pursotinpussiin, et tarvitse tyllaa. Täytteen voi myös lusikoida kakun pinnalle.
8. Leikkaa kakku kolmeen osaan. Leikkaa pursotinpussiin 2,5 senttimetrin kokoinen suu. Pursota täytettä alimmaisen ja keskimmäisen kerroksen pitkille reunoille niin, että keskelle jää kinuskia varten 3 senttimetrin levyinen väli koko kakun pituudelta.
9. Lusikoi jäähtynyt pähkinäkinuski täytteen väliin. Kinuski saa olla jähmeää, jotta se pysyy kakun välissä. Jos kinuski on liian valuvaa, keitä sitä vielä pari minuuttia. Kinuski jähmettyy myös jääkaapissa.
10. Aseta kakkukerrokset päällekkäin. Pursota kakun pinnoille loppu suklaatäyte ja tasoita pinta. Muotoile kakun päällinen Snickerspatukan mukaisesti kostutetun lusikan avulla.
11. Valuta kuorrutetun kakun päälle sivuun otettua (1 dl) kinuskia. Snickerskakku on parhaimmillaan, kun se saa tekeytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli. Ripottele kaksi desilitraa suolattuja maapähkinötä kakun päälle juuri ennen tarjoilua.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2021.
Lue myös: Maapähkinävoi on leipojan luottomauste – katso parhaat vinkit ja reseptit!
Lue myös Anna.fi: Suolakinuski-suklaakakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Snickerskakku