pasta bolognese
Reseptit
yli 60 min
4
Kiitos

Spagetti bolognese

Spagetti bolognese on koko perheen suosikki. Pastakastikkeen oikea maku tulee kasviksista, punaviinistä ja yrteistä. Salaisuus on viinin ja tomaatinhappamuuden taittavassa sokeriripauksessa ja pitkässä haudutusajassa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Spagetti bolognese

1-2 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
4 pekoniviipaletta
1 rkl rypsiöljyä
2 porkkanaa
pala selleriä
500 g jauhelihaa
2 dl punaviiniä
800 g tomaattimurskaa
1 rkl ruokosokeria
1 rkl oreganoa tai basilikaa
2 tl timjamia
1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
500 g spagettia
1 rkl parmesaania

Keskustelu

Erinomainen resepti. Itse käytän sellerin tilalla palsternakkaa, makuasia.

Toivoisin jauheliharesepteihin tarkempaa tietoa käytettävästä lihasta, nykyään kun jauhelihaa löytyy joka lähtöön. Eli esim suositellaanko nautaa/nauta-sikaa/sika-nautaa ja miten rasvaista (10%/15%/20%/30%?).

Kommentoi juttua: Spagetti bolognese

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X