
Spagetti bolognese
Spagetti bolognese on koko perheen suosikki. Pastakastikkeen oikea maku tulee kasviksista, punaviinistä ja yrteistä. Salaisuus on viinin ja tomaatinhappamuuden taittavassa sokeriripauksessa ja pitkässä haudutusajassa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Spagetti bolognese
- 1-2 sipulia
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 4 pekoniviipaletta
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 porkkanaa
- pala selleriä
- 500 g jauhelihaa
- 2 dl punaviiniä
- 800 g tomaattimurskaa
- 1 rkl ruokosokeria
- 1 rkl oreganoa tai basilikaa
- 2 tl timjamia
- ½ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 500 g spagettia
- 1 rkl parmesaania
Valmistusohje
Spagetti bolognese tehdään helposti näin:
- Silppua pekoni, sipuli ja valkosipulinkynnet ja raasta kuoritut juurekset. Ruskista pekoni, lisää öljy ja sipulit. Kuullota sipulit rasvassa. Lisää joukkoon jauheliha ja paahda koko ajan sekoitellen muruiseksi seokseksi.
- Lisää viini, juuresraaste, tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua kannen alla miedolla lämmölläainakin kaksi tuntia, mieluiten jopa kuusi tuntia.
- Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita ja tarjoa spagetin kanssa. Viimeistele spagetti bolognese parmesaaniraasteella.
Lue myös: 10 x paras jauheliharuoka – koko perheen suosikit
Lue myös Anna.fi: 5 erilaista tapaa tehdä maukas jauhelihakastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Spagetti bolognese
Erinomainen resepti. Itse käytän sellerin tilalla palsternakkaa, makuasia.
Toivoisin jauheliharesepteihin tarkempaa tietoa käytettävästä lihasta, nykyään kun jauhelihaa löytyy joka lähtöön. Eli esim suositellaanko nautaa/nauta-sikaa/sika-nautaa ja miten rasvaista (10%/15%/20%/30%?).