Spagetti bolognese
Spagetti bolognese on koko perheen suosikki. Pastakastikkeen oikea maku tulee kasviksista, punaviinistä ja yrteistä. Salaisuus on viinin ja tomaatinhappamuuden taittavassa sokeriripauksessa ja pitkässä haudutusajassa.
Ainekset
Lisää kauppalistalle
Spagetti bolognese
1-2
sipulia
2-4
valkosipulinkynttä
4
pekoniviipaletta
1 rkl
rypsiöljyä
2
porkkanaa
pala
selleriä
500 g
jauhelihaa
2 dl
punaviiniä
800 g
tomaattimurskaa
1 rkl
ruokosokeria
1 rkl
oreganoa tai basilikaa
2 tl
timjamia
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
500 g
spagettia
1 rkl
parmesaania
Keskustelu
Erinomainen resepti. Itse käytän sellerin tilalla palsternakkaa, makuasia.
Toivoisin jauheliharesepteihin tarkempaa tietoa käytettävästä lihasta, nykyään kun jauhelihaa löytyy joka lähtöön. Eli esim suositellaanko nautaa/nauta-sikaa/sika-nautaa ja miten rasvaista (10%/15%/20%/30%?).
Kommentoi juttua: Spagetti bolognese