Reseptit
4
Kiitos

Spagetti Bolognese

Spagetti bolognese on koko perheen suosikki. Pastakastikkeen oikea maku tulee kasviksista, punaviinistä ja yrteistä. Salaisuus on viinin ja tomaatinhappamuuden taittavassa sokeriripauksessa ja pitkässä haudutusajassa.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Spagetti bolognese:

1-2 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
4 pekoniviipaletta
1 rkl öljyä
2 porkkanaa
pala selleriä
500 g jauhelihaa
noin 2dl punaviiniä
800 g (2 tölkkiä) tomaattimurskaa
1 rkl ruokosokeria
1 rkl oreganoa tai basilikaa
2 tl timjamia
suolaa
rouhittua mustapippuria
500 g spagettia
parmesaania

Valmistusohje

  1. Silppua pekoni, sipuli ja valkosipulinkynnet ja raasta kuoritut juurekset. Ruskista pekoni, lisää öljy ja sipulit. Kuullota sipulit rasvassa. Lisää joukkoon jauheliha ja paahda koko ajan sekoitellen muruiseksi seokseksi.
  2. Lisää viini, juuresraaste, tomaattimurska ja mausteet. Anna hautua kannen alla miedolla lämmölläainakin kaksi tuntia, mieluiten jopa kuusi tuntia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita ja tarjoa spagetin kanssa. Ripota päälle parmesaaniraastetta.

Katso myös: 10 x paras jauheliharuoka –  koko perheen suosikit

Avainsanat

Sesongit ja teemat:

Raaka-aineet:

Reseptien avainsanat:

Ateriatyypit:

Keskustelu

Erinomainen resepti. Itse käytän sellerin tilalla palsternakkaa, makuasia.

Toivoisin jauheliharesepteihin tarkempaa tietoa käytettävästä lihasta, nykyään kun jauhelihaa löytyy joka lähtöön. Eli esim suositellaanko nautaa/nauta-sikaa/sika-nautaa ja miten rasvaista (10%/15%/20%/30%?).

Kommentoi juttua: Spagetti Bolognese

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X