Reseptit
Kiitos

Spekulatius-pikkuleivät

Ainekset

Lisää kauppalistalle
250 g voita
250 g fariinisokeria
2 kananmunaa
150 g mantelijauhetta
sitruunan raastettu kuori
2 rkl kanelia
0,5 tl kutakin: muskottikukkaa, inkivääriä, kardemummaa, neilikkaa
1-2 rkl kaakaota
500 g vehnäjauhoja

Valmistusohje

Spekulatius-pikkuleivät ovat piparkakun tapaisia mausteisia pikkuleipiä, joita leivotaan perinteisesti Saksassa 5.12. Pyhän Nikolauksen päivän aattona.

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat, vaahdota. Lisää hienoksi jauhettu manteli, sitruunanraaste, mausteet ja kaakao. Sekoita hyvin ja lisää jauhot pienissä erissä. Anna maustua yön yli kylmässä.

2. Ota taikina huoneenlämpöön ennen leipomista, mutta älä anna sen pehmentyä liikaa. Kuviomuoteilla viileä taikina toimii paremmin kuin pehmeä. Taikina sopii hyvin myös tavallisen peltimuotin kanssa leikattavaksi. Kuviomuottia käytettässä taikina kaulitaan muotin koon mukaan, yleensä 0,5 cm:n paksuiseksi.

3. Paista pikkuleipiä 180 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Jäähdytä pikkuleivät ritilällä.

Resepti: Petrus Kurppa

Kokeile myös muita maukkaita pikkuleipäreseptejä:
Rapeat piparit
Kissankielet
Lumitähti-pikkuleivät
Ruoka.fi: Ruis-kanelipiparit

Keskustelu

Kommentoi juttua: Spekulatius-pikkuleivät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X