Valmistusohje
Piimälimppu maistuu jouluna. Tällä reseptillä leivot 4-6 limppua.
- Lämmitä ensin piimä kädenlämpöiseksi. Lisää piimään kalja, siirappi, suola ja murenna joukkoon hiivaa. Lisää ruis- ja hiivaleipäjauhoja ja mausteeksi hienonnettua anista, kuminaa, fenkolia ja pomeranssinkuorta. Anna piimälimpun taikinan kohota liinan alla.
- Leivo taikinasta 4-6 pyöreää leipää. Kohota leivinpaperilla liinan alla. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa ensin 20 minuuttia ja sitten 170-175 asteessa noin 45 minuuttia.
- Jäähdytä kypsät piimälimput ritilän päällä. Tarjoa piimälimppu joulupöydässä.
Vinkit:
- Kaljan asemesta voi käyttää joulukaljan valmistuksessa syntyvää kaljan mäskiä. Lisää mausteita makusi mukaan tai jätä ne kokonaan pois.
- Samalla ohjeella voit leipoa maukkaita omenalimppuja. Korvaa puolet piimästä omenasoseella ja jätä hillotut appelsiininkuoret pois. Jos omenasose on hyvin makeaa, vähennä taikinasta siirapin määrää.
Ohje: Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitoksen kotitalousopettajan koulutuslinja, Helsinki
Katso myös: Joululeipä on parhaimmillaan itse leivottuna – Kotilieden parhaat joululeipäreseptit
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Makea joululeipä
Keskustelu
Kommentoi juttua: Sturenkadun perinteinen piimälimppu