Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Portterilimppu

Portterilimppu on oluella maustettu leipä joka sopii joulun perinneruokien seuraan.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Portterilimppu

  • ½ l porter-olutta
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl leipäsiirappia
  • ½ rkl suolaa
  • 1 rkl pomeranssinkuorta
  • 1 tl kuminaa
  • 1 tl anista
  • 1 tl fenkolia
  • 5 dl ruisjauhoja
  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 50 g pehmeää voita

VOITELUUN

  • ½ dl leipäsiirappia
  • ½ dl vettä

Valmistusohje

Portterilimppu leivotaan helposti näin:

1. Liuota hiiva käden lämpöiseksi lämmitetyn oluen joukkoon. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita ruisjauhot ja puolet vehnäjauhoista taikinaan ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Alusta taikinaa huolellisesti koneella 5 minuuttia tai käsin 10 minuuttia. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunti.

2. Muotoile taikinasta jauhoja apuna käyttäen haluamasi muotoinen portterilimppu. Taikinasta tulee kaksi limppua. Voit paistaa portterilimput joko pellillä tai leipävuoassa. Anna kohota liinan alla 20 minuuttia.

3. Viillä veitsellä limppujen pintaan muutama viilto. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Ohjeella teet kaksi leipää.

Vinkki: Portterin maku sopii yhteen vahvojen ruokien, kuten lihapatojen kanssa, mutta kannattaa tarjota portterilimppu juustojen tai jopa skagenröran kyljessä.

Lue myös Anna.fi: Näin leivot perinteisellä ohjeella Nauvon limpun.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Portterilimppu

Sinun täytyy kommentoidaksesi.