Reseptit
yli 60 min

Portterilimppu

Portterilimppu on oluella maustettu leipä joka sopii joulun perinneruokien seuraan.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
1/2 l porter-olutta
50 g hiivaa
1 dl leipäsiirappia
1/2 rkl suolaa
1 rkl pomeranssinkuorta
1 tl kuminaa
1 tl anista
1 tl fenkolia
5 dl ruisjauhoja
8 dl vehnäjauhoja
50 g pehmeää voita

VOITELUUN

1/2 dl leipäsiirappia
1/2 dl vettä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitetyn oluen joukkoon. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita ruisjauhot ja puolet vehnäjauhoista taikinaan ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä voi ja loput jauhot. Alusta taikinaa huolellisesti koneella 5 minuuttia tai käsin 10 minuuttia. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin tunti.

2. Muotoile taikinasta jauhoja apuna käyttäen kaksi haluamasi muotoista limppua. Voit paistaa limput joko pellillä tai leipävuoassa. Anna kohota liinan alla 20 minuuttia.

3. Viillä veitsellä limppujen pintaan muutama viilto. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Ohjeella teet kaksi leipää.

Lisää reseptejä:

Saaristolaisleipä
Hedelmäinen mallasleipä
Lanttuleipä
Ruoka.fi: Joululimppu

Keskustelu

Kommentoi juttua: Portterilimppu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X