Reseptit
8
Kiitos

Suklainen vadelma-pavlovarulla

Suklainen vadelma-pavlovarulla on ihana yhdistelmä makeaa suklaata, raikkaita vadelmia ja kuohkeaa marenkia. Näyttävä leivonnainen syntyy yllättävän helposti marenkilevystä, joka täytetään suklaisella tuorejuustolla ja koristellaan vadelmilla ja kermaruusukkeilla.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Marenki:

4 kananmunanvalkuaista
1 tl valkoviinietikkaa
2 dl erikoishienoa sokeria (Siro)
1 tl maissitärkkelystä

Täyte

1 prk (160 g) suklaista tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa

Pinnalle

1 dl kuohukermaa
2-3 dl vadelmia

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaiset ja valkoviinietikka kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeria, jonka joukkoon on sekoitettu maissitärkkelys.

2. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Levitä tasaisesti leivinpaperoidun uunipellin päälle. Paista 175-asteisessa uunissa 12 minuuttia.

3. Nosta levy uunista ja kumoa leivinpaperiarkille, jonka päälle on ripoteltu hieman sokeria. Irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä hetki.

4. Vatkaa tuorejuusto ja kerma tasaiseksi kreemiksi. Levitä kreemi pohjaan ja rullaa levy paperin avulla kääröksi.

5. Vatkaa koristeeksi tuleva kerma vaahdoksi ja pursota rullan pinnalle. Aseta päälle vadelmat.

suklainen vadelma-pavlovarulla

Näyttävä pavlovarulla syntyy marenkilevystä, joka täytetään suklaisella tuorejuustolla ja koristellaan vadelmilla. Kuva Kristiina Kurronen

Keskustelu

Todella kamalan makuista, maistui vain munakkaalle suklaalla. Onkohan tuo uuni aika nyt ihan oikein testattu

Kommentoi juttua: Suklainen vadelma-pavlovarulla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X