Suppilohillo
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 2 l suppilovahveroita
- 2 dl vettä
- 1 dl viinietikkaa
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- ¼ tl suolaa
- 500 g sokeria
- n. 10 mausteneilikkaa
- kanelitanko
- muutama pala muskottikukkaa
Valmistusohje
Suppilohillo on oiva tapa säilöä syksyn sienisatoa. Hillossa lämpimät mausteneilikan, kanelin ja muskottikukan maut yhdistyvät suppilovahveroiden juurevaan makuun.
- Repäise sienet kahtia ja huuhdo ne.
- Kääri kokonaiset mausteet sideharsonyyttiin tai pakkaa ne teepalloon.
- Mittaa liemiainekset kattilaan. Keitä kunnes sokeri sulaa. Lisää sienet ja keitä liemi kokoon, 20-30 minuuttia.
- Pakkaa lasitölkkeihin.
Kokeile myös näitä sienireseptejä:
Kermainen tattikeitto
Suppisrösti
Sienipannari
Ruoka.fi: Purjo-sienifocaccia
Kuva: Norman Ojanen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suppilohillo