Reseptit

Suppilohillo

Ainekset

  • 2 l suppilovahveroita
  • 2 dl vettä
  • 1 dl viinietikkaa
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • ¼ tl suolaa
  • 500 g sokeria
  • n. 10 mausteneilikkaa
  • kanelitanko
  • muutama pala muskottikukkaa

Valmistusohje

Suppilohillo

Suppilohillo on oiva tapa säilöä syksyn sienisatoa. Hillossa lämpimät mausteneilikan, kanelin ja muskottikukan maut yhdistyvät suppilovahveroiden juurevaan makuun.

  1. Repäise sienet kahtia ja huuhdo ne.
  2. Kääri kokonaiset mausteet sideharsonyyttiin tai pakkaa ne teepalloon.
  3. Mittaa liemiainekset kattilaan. Keitä kunnes sokeri sulaa. Lisää sienet ja keitä liemi kokoon, 20-30 minuuttia.
  4. Pakkaa lasitölkkeihin.

Kokeile myös näitä sienireseptejä:
Kermainen tattikeitto
Suppisrösti
Sienipannari
Ruoka.fi: Purjo-sienifocaccia

Kuva: Norman Ojanen/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Suppilohillo

Sinun täytyy kommentoidaksesi.