Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Syksyinen puolukkapiirakka

Puolukkapiirakka sopii yhtä hyvin kahvipöytään kuin jälkiruoaksi. Makua siihen tuovat graham- ja ruisjauhot, puolukoiden kirpeyttä pehmentää kermaviilitäyte.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
16  annosta

Ainekset

Puolukkapiirakan pohja:

  • 1 kananmuna
  • ¾ sokeria
  • 100 g pullomargariinia
  • 2½ dl vehnäjauhoja (tai 1 dl grahamjauhoja ja 1½ dl vehnäjauhoja)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria

Puolukkapiirakan täyte:

  • 4 dl vaniljajogurttia (tai jogurttia ja 2 tl vaniljasokeria)
  • 2 kananmunaa
  • ½-1 dl sokeria (jogurtin makeudesta riippuen)
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 4 dl puolukoita

Valmistusohje

Puolukkapiirakka leivotaan helposti näin:

  1. Vatkaa kananmuna ja sokeri sekaisin kulhossa, lisää joukkoon nestemäinen margariini.  Sekoita kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri) erillisessä kulhossa ja lisää ne kananmuna-rasvaseokseen.  Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja ohuesti reunoille (vuoan halkaisija 30 cm).
  3. Sekoita täytettä varten kulhossa jogurtti, kananmunat, sokeri ja maissitärkkelys ja kaada se piiravuokaan.
  4. Ripottele päälle puolukat ja paista 200 asteessa 25-35 minuuttia, kunnes täyte hyytyy. Laita loppuvaiheessa piirakan päälle leivinpaperi, jos reunat uhkaavat tummua. Nauti puolukkapiirakka hieman jäähtyneenä kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Lue myös: Puolukka sopii puuroon ja piirakkaan

Lue myös Anna.fi: Puolukka on todellinen terveyspommi – katso tästä herkulliset puolukkareseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Syksyinen puolukkapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.