Reseptit
30-60 min
16
Kiitos

Syksyinen puolukkapiirakka

Puolukkapiirakka sopii yhtä hyvin kahvipöytään kuin jälkiruoaksi. Makua siihen tuovat graham- ja ruisjauhot, puolukoiden kirpeyttä pehmentää kermaviilitäyte.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Puolukkapiirakan pohja:

1 kananmuna
3/4 dl sokeria
100 g pullomargariinia
2½ dl vehnäjauhoja (tai 1 dl grahamjauhoja ja 1½ dl vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Puolukkapiirakan täyte:

4 dl vaniljajogurttia (tai jogurttia ja 2 tl vaniljasokeria)
2 kananmunaa
½-1 dl sokeria (jogurtin makeudesta riippuen)
1 rkl maissitärkkelystä
4 dl puolukoita

Valmistusohje

  • 16 palaa
  • valmistusaika noin 1 tunti
  1. Vatkaa muna ja sokeri sekaisin, lisää rasva ja lopuksi jauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri jaleivinjauhe.
  2. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja ohuesti reunoille (halkaisija 30 cm).
  3. Sekoita täytettä varten jogurtti, munat, sokeri ja maissitärkkelys ja kaada pohjalle.
  4. Ripottele päälle puolukat ja paista 200 asteessa 25-35 minuuttia, kunnes täyte hyytyy. Laita loppuvaiheessa päälle leivinpaperi, jos reunat uhkaavat tummua.

Lue myös: Puolukka sopii puuroon ja piirakkaan

Keskustelu

Kommentoi juttua: Syksyinen puolukkapiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X