
Syksyinen puolukkapiirakka
Puolukkapiirakka sopii yhtä hyvin kahvipöytään kuin jälkiruoaksi. Makua siihen tuovat graham- ja ruisjauhot, puolukoiden kirpeyttä pehmentää kermaviilitäyte.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Kasvis
Ainekset
Puolukkapiirakan pohja:
- 1 kananmuna
- ¾ sokeria
- 100 g pullomargariinia
- 2½ dl vehnäjauhoja (tai 1 dl grahamjauhoja ja 1½ dl vehnäjauhoja)
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
Puolukkapiirakan täyte:
- 4 dl vaniljajogurttia (tai jogurttia ja 2 tl vaniljasokeria)
- 2 kananmunaa
- ½-1 dl sokeria (jogurtin makeudesta riippuen)
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 4 dl puolukoita
Valmistusohje
Puolukkapiirakka leivotaan helposti näin:
- Vatkaa kananmuna ja sokeri sekaisin kulhossa, lisää joukkoon nestemäinen margariini. Sekoita kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri) erillisessä kulhossa ja lisää ne kananmuna-rasvaseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja ohuesti reunoille (vuoan halkaisija 30 cm).
- Sekoita täytettä varten kulhossa jogurtti, kananmunat, sokeri ja maissitärkkelys ja kaada se piiravuokaan.
- Ripottele päälle puolukat ja paista 200 asteessa 25-35 minuuttia, kunnes täyte hyytyy. Laita loppuvaiheessa piirakan päälle leivinpaperi, jos reunat uhkaavat tummua. Nauti puolukkapiirakka hieman jäähtyneenä kahvipöydässä tai jälkiruokana.
Lue myös: Puolukka sopii puuroon ja piirakkaan
Lue myös Anna.fi: Puolukka on todellinen terveyspommi – katso tästä herkulliset puolukkareseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Syksyinen puolukkapiirakka