Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Tahmeat pekaanipähkinäpullat

Pecanpähkinäpulliin tulee himo. Sokeri muuttuu tahmeaksi ja karamellimaiseksi uunissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
14  annosta

Ainekset

Tahmeat pekaanipähkinäpullat

  • ½ annosta pullataikinaa

Väliin:

  • 2 dl fariinisokeria
  • 1-2 tl jauhettua kanelia
  • 2 dl pekaanipähkinöitä

Koloihin:

  • 50 g voita
  • ¾ dl ruokosokeria

Voiteluun:

  • 1 kananmuna

Kuorrutus:

  • 1 dl tomusokeria
  • tilkka vettä tai sitruunamehua

Valmistusohje

Tahmeat pekaanipähkinäpullat leivotaan helposti näin:

1. Tee pullataikina ohjeen mukaan.

2. Vaivaa taikinasta ilmat pois, ja kauli levy jauhoja apuna käyttäen. Ripottele levylle fariinisokeria, kanelia ja hienonnettuja pekaanipähkinöitä. Kääri rullalle ja leikkaa noin 12–14 osaan.

3. Sulata voi ja sekoita siihen ruokosokeri. Lusikoi voi-sokeriseosta jokaiseen muffinipellin koloon. Laita pulla leikkauspinta ylöspäin vuokaan.

4. Kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa peitettynä. Voitele pullat vatkatulla munalla.

5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Ota pois vuoasta, ja lusikoi pohjalle jäänyt karamelli pullien päälle. Sekoita tomusokeriin vesi tai sitruunamehu, ja valuta kuorrutusta pullien päälle.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Leivotaan pullaa:

Pähkinäpullat

Pähkinäpullat

Nutella_pulla

Nutella-pullapitko

pekaanipähkinäbriossi

Pekaanipähkinä-briossit

Ruoka.fi: Tahmapullat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Tahmeat pekaanipähkinäpullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.